Βραχιονοπλαστική

Γράφει ο Παύλος Γεράρδος
Πλαστικός Χειρουργός
IASSIS Cosmetic
Λαγανάς, Ζάκυνθος
Τηλ επικοινωνίας: 6976755122
e-mail: [email protected]

Βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση που πραγματοποιείται για να διορθώσει την χαλάρωση και την πτώση του δέρματος που παρατηρείται στους βραχίονες. Η χαλάρωση στα μπράτσα μπορεί να προκύψει λόγω ηλικίας, έπειτα από απώλεια βάρους ή λόγω αδυναμίας σύσφιξης του δέρματος μετά από λιποαναρρόφηση στην περιοχή αυτή. Είναι γεγονός ότι συχνά η γυμναστική αδυνατεί να διορθώσει τα προβλήματα του χαλαρού δέρματος. Η βραχιονοπλαστική υπόσχεται να συσφίξει τα μπράτσα και να αναδιαμορφώσει την περιοχή με την αφαίρεση του περιττού δέρματος και λίπους.
Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης επιλέγουμε την κατάλληλη τεχνική. Αρχικά στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει λιποαναρρόφηση στην περιοχή. Σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης, όπου το δέρμα έχει καλή ελαστικότητα η τομή μπορεί να περιοριστεί εντός της μασχάλης. Σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και αφαιρείται η περίσσεια δέρματος μαζί με λιπώδη ιστό, η τομή μπορεί να εκτείνεται κατά μήκος της εσωτερικής επιφάνειας του βραχίονα από την μασχάλη έως και τον αγκώνα. Η ουλή που αφήνει η τομή ειναι αρκετά μεγάλη και θα χρειαστεί περίπου 12 μήνες για να ατονίσει.
Ο ασθενής μπορεί να εξέλθει από την κλινική τις επόμενες ώρες, ενώ αν κριθεί απαραίτητο μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για 1 νύχτα. Ειναι απαραίτητο να φορεθεί πιεστικός ελαστικός επίδεσμος στους βραχίονες για τις πρώτες 3-4 εβδομάδες, ώστε να περιοριστούν τα οιδήματα και να γίνει η αποθεραπεία πιο ομαλά. Το μεγαλύτερο μέρος των οιδημάτων και των εκχυμώσεων υποχωρούν σε περίπου 10 με 14 μέρες. Καλό θα είναι να αποφεύγεται η σωματική άσκηση και η άρση βάρους για ένα μηνα τουλάχιστον μετά την επέμβαση,ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του υποχρεώσεις έπειτα από 3-5 ημέρες.
Ο Πλαστικός Χειρουργός σας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε όλες τις πτυχές αυτής της επέμβασης, θα λύσει όλες σας τις απορίες, θα εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας σας και θα σας ενημερώσει για τις ενδείξεις και τις πιθανές αντενδείξεις. Η βραχιονοπλαστική δίνει ένα άριστο, μόνιμο αποτέλεσμα και χαρίζει στα μπράτσα μια σφριγηλή και νεανική όψη.