ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ – ΡΗΓΑ | Σε άμεση προτεραιότητα το αναπτυξιακό Συνέδριο

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κέρκυρα. Ο κ. Ρήγας συνοδευόταν από τον βουλευτή Κώστα Παυλίδη και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστος Μωραΐτης.
Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τον κ. Ρήγα και τον ενημέρωσε για τη δουλειά που έχει γίνει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τους στόχους αλλά και τις δυσκολίες και προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Επίσης για τις ενέργειες στον τουρισμό και την επιλογή χρήσης νέων εργαλείων προβολής, τη στροφή στο διαδίκτυο κυρίως και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες προσέλκυσης υγιών επενδύσεων.

Αναφέρθηκε και στην πορεία του ΕΣΠΑ που έχει κλείσει με υπερκάλυψη των στόχων για τη χρονιά που πέρασε, δήλωσε ότι αντίστοιχη θα είναι και η εικόνα της χρονιάς που διανύουμε αλλά κατέθεσε και την άποψή του για επανεξέταση των επιλέξιμων προγραμμάτων, με έμφαση στο οδικό δίκτυο και τους λιμένες.
“Αγκάθι” παραμένει η έλλειψη προσωπικού και η απόδοση πόρων που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση, με θεσμικές αλλαγές που θα συγκλίνουν στην άρση της ιδιότυπης ομηρίας πόρων και της απαγόρευσης πρόσληψης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.
“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κάνει εξαιρετική δουλειά” δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος συζήτησε με τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο για το Αναπτυξιακό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο τέλος Οκτωβρίου στην Κέρκυρα, με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που υπάρχουν για τη διεξαγωγή στρογγυλών τραπεζιών σε όλα τα νησιά, με θεματικές ενότητες ανά νησί και τη συμμετοχή υπουργών και στελεχών της διοίκησης που έχουν αρμοδιότητα για τα θέματα, με στόχο το τελικό συνέδριο στην Κέρκυρα να ενοποιήσει τα ζητήματα που θα έχουν προκύψει.
Συζήτησε δε με τον Περιφερειάρχη για την ενεργοποίηση των Δήμων της ΠΙΝ, των Επιμελητηρίων και των παραγωγικών φορέων για τη συμμετοχή τους στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στο πλαίσιο αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, για τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου. Στόχος του Συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και της αναπτυξιακής προοπτικής των Ιόνιων Νησιών, μέσα από εκείνες τις πολιτικές και πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν την μετάβαση στη δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη.