ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΠΚΕ | Εναλλασσόμενα κλιμάκια από γειτονικούς νομούς

Με εναλλασσόμενες περιπολίες από κλιμάκια ΟΠΚΕ, από γειτονικούς νομούς, ξεκινά καταρχήν η αστυνομική ενίσχυση της Ζακύνθου στο Λαγανά. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση που αποφασίστηκε από τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Γ. Τσιρογιάννη, με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας στην περιοχή. Σε συνάντηση που είχε ο κ. Τσιρογιάννης με τα μέλη της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, συζητήθηκαν εκτενώς οι δυσκολίες και τα προβλήματα στην αστυνόμευση του Λαγανά, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Οπως λέει στην ΗΜΕΡΑ ο πρόεδρος της Ενωσης, Παναγιώτης Λιβέρης, ο κ. Τσιρογιάννης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, η οποία ενώ είχε ειδοποιηθεί για το σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, με δεδομένη την ιδιαιτερότητα του Λαγανά, δεν έπραξε όσα ήταν αναγκαία για τη στήριξή της.
Το πρώτο βήμα ήταν η μετακίνηση στο νησί μας για μία εβδομάδα, αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) από την Κέρκυρα. Το κλιμάκιο παρέμεινε ολόκληρη την εβδομάδα στη Ζάκυνθο και συμμετείχε σε περιπολίες στο Λαγανά, συνεπικουρώντας τους συναδέλφους στο νησί. Η ομάδα αποχωρεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, για να αντικατασταθεί από ομάδα άλλου νομού, πιθανότατα από την Αχαΐα. Η εναλλάξ ενίσχυση από ομάδες των 5 – 8 αστυνομικών της ΟΠΚΕ για την υπόλοιπη θερινή τουριστική περίοδο πιστεύεται ότι θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της πρόληψης παραβατικών συμπεριφορών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακραία περιστατικά, όπως αυτό της άγριας δολοφονίας του 22χρονου τουρίστα.
Οι “φιλοξενούμενες” αυτές ομάδες θα περιπολούν τις βραδινές κυρίως ώρες στο Λαγανά, μαζί με την ΟΠΚΕ της Ζακύνθου, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε να έρθουν στο νησί και 4 αστυνομικοί που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποσπαστούν σστρη Ζάκυνθο για την καλοκαιρινή περίοδο.
Υπενθυμίζεται πως τόσο η Ενωση όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση είχαν αποστείλει αίτημα ενίσχυσης για τους καλοκαιρινούς μήνες, σε μια προσπάθεια να ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλο το νησί, κυρίως όμως στο Λαγανά όπου βέβαια εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Οσο για την πρόταση που τέθηκε από τα μέλη της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου προς τον κ. Τσιρογιάννη, με αφορμή την επίσκεψή του στο νησι, παραμένει η ενίσχυση, κάτι που τουλάχιστον σε ένα βαθμό εξασφαλίζεται με τις ομάδες της ΟΠΚΕ, έστω σε προσωρινό βαθμό.

φωτο: eleftherostypos