ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΦΟ “ΚΑΤΑΛΟΥΠΟΥ” | Βράχια αποκολλήθηκαν και έπεσαν στο δρόμο

Μικρής κλίμακας κατολίσθηση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή του λόφου Καταλούπου, στο δρόμο μεταξύ Λαγοπόδου-Κοιλιωμένου. Για άγνωστο λόγο, τμήματα βράχων αποκολλήθηκαν από τα πρανή του λόφου και κατέπεσαν χαμηλότερα, σταματώντας την πορεία τους πάνω στο οδόστρωμα. Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής, καθώς και ιδιωτικό όχημα (σκαπτικό), προκειμένου να απομακρύνουν τα βράχια από το οδόστρωμα, για αποφυγή ατυχήματος.
Παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο σημειώθηκε η κατολίσθηση, η οποία, αν και μικρής έκτασης, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα ή ακόμη και δυστύχημα, αν στο σημείο διερχόταν εκείνη τη στιγμή όχημα και ιδιαίτερα μοτοσυκλέτα ή “γουρούνα”. Ευτυχώς το φαινόμενο έλαβε χώρα σε ώρα που η κυκλοφορία στην περιοχή είναι εξαιρετικά αραιή και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με περίοικους, κατολισθήσεις στο συγκεκριμένο δρόμο δεν συμβαίνουν συχνά ούτε γνωρίζει κάποιος αν πραγματοποιήθηκαν τυχόν εργασίες στα πρανή που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το φαινόμενο.
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι οι διερχόμενοι οδηγοί να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο. Η ανησυχία παραμένει ωστόσο, όχι τόσο για το εν λόγω σημείο όσο για τις περιοχές που επλήγησαν φέτος από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες, όπως είναι γνωστό, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που θα έρθουν το χειμώνα, θα προκαλέσουν σημαντική διάβρωση στο έδαφος.