ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ | Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο ένατος κατηγορούμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο ένατος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα, έξω από νυχτερινό κέντρο του Λαγανά. Ο 34χρονος είχε ζητήσει και νέα προθεσμία να απολογηθεί στην Ανακρίτρια και έτσι μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουλίου. Με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, ο φερόμενος ως εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση κρίθηκε προφυλακιστέος. Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση προφυλακίστηκαν ο 34χρονος ημεδαπός, ο 32χρονος Σέρβος με Βρετανικό διαβατήριο, τρεις 18χρονοι, ένας 21χρονος υπήκοοι Σερβίας, που οδηγήθηκαν στις φυλακές Αυλώνα, Κορυδαλλού και Αγ. Στεφάνου, ενώ δύο ακόμη 22χρονοι ομοεθνείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ ο καθένας.
Σύμφωνα με το συνήγορό του 34χρονου, Ελευθέριο Γιαννάτο, “πρόκειται για ένα σοβαρότατο συμβάν που έλαβε μεγάλες διαστάσεις και απέκτησε διεθνείς προεκτάσεις που αν δεν υπήρχαν, θα ήταν λιγότερο αυστηρή η κρίση του ανακριτή. Ο πελάτης μου δέχθηκε ένα μπουκάλι μπύρα στο κεφάλι και η διαφωνία με το θύμα ήταν ποιος θα καθίσει σε ένα σταντ και όχι για μια selfie. Από το σημείο που χτυπήθηκε στο κεφάλι και μετά δεν μπορεί να θυμηθεί τι έγινε όπως και να έχει βρισκοταν υπό καθεστώς τρόμου και πανικού και για αυτό αντέδρασε έτσι”.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Ιουλίου, σε γνωστό νυχτερινό κλαμπ στην περιοχή του Λαγανά, όπου ομάδα θαμώνων, σερβικής καταγωγής, με συμμετοχή δύο υπαλλήλων του καταστήματος, διαπληκτίστηκαν με άλλη ομάδα νεαρών θαμώνων αμερικανικής υπηκοότητας μεταξύ των οποίων βρισκόταν ο 22χρονος Bakari Henderson, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια. Στη συνέχεια και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, η ένταση μεταφέρθηκε εκτός του καταστήματος, να τον ξυλοκοπούν βίαια, με ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι, προκαλώντας το θάνατό του.
Μέσα στις επόμενες 48 ώρες η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους συνολικά 9 μετέχοντες στη δολοφονία, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ζακύνθου και στη συνέχεια απολογήθηκαν στην Ανακρίτρια, η οποία, αποφάσισε την προφυλάκισή τους, πλην δύο εξ αυτών, στους οποίους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Ο τελευταίος κατηγορούμενος φέρεται να παίζει ρόλο-κλειδί στην υπόθεση, όπως συνάγεται από την εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν εντός και εκτός του καταστήματος.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι προφυλακιστέοι συλληφθέντες είναι εξόχως βαριά: ανθρωποκτονία από πρόθεση με συναπόφαση για αφαίρεση ανθρώπινης ζωής και μπορούν να επισύρουν έως και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.