ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ | Πρόταση αξιοποίησης στα χέρια του Λιμενικού Ταμείου

Μια πρόταση που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της αξιοποίησης και λειτουργίας με σκοπό την σωστή ενημέρωση των τουριστών στο νησί, αλλά λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών δεν φαίνεται να προχωρά έχει στα χέρια του το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου.
Με αφορμή την προ ημερών αρθρογραφία της εφημερίδα μας πως το καλοκαίρι έχει προχωρήσει για τα καλά, και οι τουρίστες παίζουν το “α-μπε-μπα-μπλομ” προκειμένου να καταφέρουν να αντλήσουν πληροφορίες για τον τόπο μας και τα αξιοθέατά του, αφού το πάλαι ποτέ τουριστικό περίπτερο στο κέντρο της πόλης έχει κατεβάσει ρολά, λάβαμε μια επιστολή από την υπεύθυνη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Ζακύνθου στο Καλαμάκι.
Με αυτήν η οποία κοινοποιείται μεταξύ άλλων στον Υπουργό Δικαιοσύνη και Βουλευτή Ζακύνθου, τον Αντιπεριφερειάρχη και του Συλλόγους Ξενοδόχων, επανέρχονται στο αρχικό τους αίτημα και ζητούν για τρίτη φορά, να εξεταστεί ξανά το θέμα της παραχώρησης του χώρου του τουριστικού περιπτέρου στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Ζακύνθου. Όπως επισημαίνεται “σκοπός είναι να αναλάβουμε τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, αφού γίνει η αναγκαία συντήρησή του και αφού εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε να εξυπηρετήσει το κοινό. Προσφερόμαστε να καλύψουμε όλα τα παραπάνω έξοδα που θα απαιτηθούν όπως και τα λειτουργικά του έξοδα. Διαθέτουμε τα απαιτούμενα μέσα, την τεχνογνωσία και καταρτισμένο προσωπικό ώστε να λειτουργήσουμε ένα info point στο χώρο του τουριστικού περιπτέρου το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες αντικειμενικής πληροφόρησης στους επισκέπτες εντελώς δωρεάν. Είμαστε σε θέση να το λειτουργήσουμε εντός 10 ημερών από την ημέρα παραχώρησής του”.

Ερωτηματικά…
Το Λιμενικό Ταμείο από πέρυσι προσανατολίζονταν στο να το παραχωρήσει στον ενδιαφερόμενο που πληροί τις περισσότερες από τις απαραίτητες προϋποθέσεις, μεταξύ αυτών και ποσοστό αναπηρίας. Μάλιστα, σε ότι αφορά στην ανωτέρω πρόταση, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου επεσήμανε πως “ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθως είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις που φέρνουν ανάπτυξη και όχι υποβάθμισει, έχουμε δεμένα τα χέρια μας διότι η νομοθεσία αναφέρει πως δεν μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση αλλά να προκηρυχθεί και να αναδειχθεί ανάδοχος”.
Υπενθυμίζουμε πως είχε πολλές φορές δημοπρατηθεί. Ο πρώτος πλειοδότης παραιτήθηκε εγγράφως, από τα δικαιώματά του και αναζητήθηκε ο αμέσως επόμενος, ο οποίος και αυτό αποποιήθηκε των δικαιωμάτων του, με αποτέλεσμα η διαδικασία να προχωρήσει με τον τρίτο κατά σειρά, πλειοδότη, με τον οποίο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι.
Η τιμή εκκίνησης για την εκμίσθωση ξεκινούσε από τις 10.000 ευρώ το χρόνο, επομένως, όποιος από τους υποψήφιους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, πρόσφερε τα περισσότερα χρήματα και διέθεται τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπονταν, θα αναλάμβανε και τη λειτουργία του περιπτέρου.