Καλαμαράκια Κρασάτα

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
1 kg. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί άσπρο Βερντέα
5 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι & πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα καλαμαράκια να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.
Προαιρετικά για να τα κάνετε λίγο διαφορετικά μπορείτε να προσθέσετε στην συγκεκριμένη συνταγή πράσινες πιπεριές ή μαύρες ελιές ή ακόμα φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκι και ελιές πράσινες ή μαύρες.