ΛΙΜΝΗ ΛΥΜΑΤΩΝ | Στον Εισαγγελέα θα προσφύγουν οι περίοικοι στο Ποτάμι

Ένα αποκρουστικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο πρόβλημα έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην πόλη, προκαλώντας αγανάκτηση στους περίοικος. Πρόκειται για ανάβλυση αστικών λυμάτων, σε δρόμο της πόλης, λόγω ζημιάς σε αγωγό αποχέτευσης της ΔΕΥΑΖ. Το σημείο αυτό βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την πύλη του ΟΔΑΖ και κάνει την εμφάνισή του καθημερινά, ιδιαίτερα τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες. «Τότε, βγαίνουν προς τα πάνω λύματα από το σπασμένο αγωγό που βρίσκεται από κάτω και λιμνάζουν, πλημμυρίζουν όλο το δρόμο μπροστά στο σπίτι μας», λέει ο Πέτρος Σιδηρόπουλος, κάτοικος της περιοχής. «Το πρόβλημα υπάρχει όλο το χρόνο, αλλά μέσα στο καλοκαίρι γίνεται εντονότερο και πιο επικίνδυνο. Φοβόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών από τα κουνούπια», συμπληρώνει.

Αδιαφορία για ένα χρόνιο πρόβλημα
Το πρόβλημα είναι χρόνιο και οφείλεται σε κακοτεχνία: μία τοπική καθίζηση του οδοστρώματος, προκάλεσε ρωγμή στον αγωγό αποχέτευσης ακριβώς κάτω από το συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα τη συχνή υπερχείλιση.
Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΖ αλλά δεν κατέστη δυνατό να ανταποκριθεί κάποια αρχή με τρόπο αποτελεσματικό. Αντίθετα, μία προσπάθεια που έγινε από το Δήμο με κάλυψη της καθίζησης με πίσσα, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και οι υπερχειλίσεις συνεχίζονται. «Εχω ήδη ετοιμάσει επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως το Δήμο και τη ΔΕΥΑΖ αλλά και στον Εισαγγελέα, αν δεν γίνει κάτι», λέει ο κ. Σιδηρόπουλος.

Προσφυγές στη δικαιοσύνη
Σε ανάλογες ενέργειες προσανατολίζεται και ο πρόεδρος του ΟΔΑΖ, Στάθης Μπετίνης. Η λίμνη λυμάτων κυλά συνήθως προς την πύλη του Οργανισμού και από εκεί στον προαύλιο χώρο, λόγω της κατωφέρειας του εδάφους. «Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα και αποτελεί όνειδος για την πόλη και επικίνδυνο σημείο κατά τρόπον απόλυτο, για όλους τους περιοίκους», λέει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα διογκώνεται μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Επανέλαβε άλλωστε το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλές οχλήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνε η παραμικρή ενέργεια από μέρους τους. «Επιβάλλεται να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα όσο μεγάλο και αν είναι για αυτούς», λέει ο κ. Μπετίνης. «Αν αποφασίσουμε να προβούμε σε άλλες ενέργειες, αντιλαμβάνεστε ότι αυτές θα είναι νομικές, δηλαδή προς την εισαγγελική αρχή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε μέχρι αυτό το σημείο και πιστεύουμε ότι όλα θα λυθούν με διάλογο. Καλούμε τους έχοντες την ευθύνη λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου, να δράσουν άμεσα!», καταλήγει ο κ. Μπετίνης.