ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΑΝΙΤΗΣ | «Όνειρο ζωής να προπονήσω την ΑΓΕΖ»

Με έναν έμπειρο αλλά και διψασμένο προπονητή προχωράει η ΑΓΕΖ στην Α1 ΕΣΚΑΗ. Ο Δημήτρης Κοριανίτης αν και έχει καταγωγή από τη Λιθακιά μπασκετικά έκανε αξιόλογη πορεία στην Πάτρα, προπονώντας μεταξύ άλλων τον Πανηπειρωτικό, τον Πατρέα, τον ΠΑΟΚ Πατρών, την Νίκη Προαστίου και τον Αχαιό 47’.
Στις πρώτες του δηλώσεις στην «Ημέρα», ευχαρίστησε πρώτα την διοίκηση για την πρόσληψη του, ενώ τόνισε ότι πάντα υποστήριζε την ΑΓΕΖ.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο τον Γιώργο Μάργαρη και στην διοίκηση της ομάδας. Είναι τιμή για μένα επειδή είμαι Ζακυνθινός. Ήταν όνειρο ζωής κάποια στιγμή να αναλάβω τον σύλλογο του νησιού. Την υποστήριζα πάντα την ΑΓΕΖ. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της ομάδας και είμαι αποφασισμένος να προσφέρω ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΓΕΖ. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ και μας περιμένει πολύ δουλειά φέτος γιατί η ομάδα έχει έμπειρους παίκτες».
Ο κ. Κοριανίτης σχολίασε και τις μεταγραφές που έχουν γίνει στην ΑΓΕΖ (Κοτσέτας και Νικολόπουλος έχουν αποκτηθεί) και σημείωσε ότι θέλει να φέρει τον κόσμο και πάλι στο γήπεδο.
«Είμαι ικανοποιημένος για τις μεταγραφές αλλά και για τα νεαρά παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ. Στόχος είναι να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να έρθουν αθλητές που θα πάρουν τα ηνία της ομάδας. Νικολόπουλος και Κοτσέτας είναι παίκτες έτοιμοι να προσφέρουν. Είμαι σε επαφή με τα παιδιά και θα έρθω τέλος Ιουλίου για να ξεκινήσει η προετοιμασία. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τους ταλαντούχους παίκτες μας και μαζί με τους παλιούς να παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Επίσης στόχος είναι να φέρουμε τον Ζακυνθινό λαό στο γήπεδο.
Ο νέος προπονητής της ΑΓΕΖ εστίασε και σε ένα αγωνιστικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί και είναι στη θέση του πλέι μέικερ, αφού ο Δ. Μάργαρης πάει να σπουδάσει και αφήνει κενό στην θέση «1»
«Υπάρχει πρόβλημα στον άσσο γιατί φεύγει ο Μάργαρης Δ. (σπουδές) σε εκείνη τη θέση, αλλά υπάρχουν παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν. Κοιτάζουμε προσεκτικά για το αν χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση η ομάδα».
Ο Δημήτρης Κοριανίτης θα έρθει τέλη Ιουλίου στο νησί μας και θα συναντηθεί με τη διοίκηση αλλά και τους παίκτες για να ξεκινήσει σιγά σιγά και η προετοιμασία της ΑΓΕΖ για την παρουσία της στην Α1 ΕΣΚΑΗ.