Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | “Καταιγιστικές” οι εξελίξεις για την έρευνα των οικονομικών στο Δήμο”

Ανακοίνωση εξέδωσε την Τετάρτη η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με εξελίξεις που προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα στα οικονομικά του Δήμου, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει καταιγιστικές. «Ένα όργιο αδιαφάνειας και διαφθοράς. Με βιομηχανία αναθέσεων σε ημέτερους. Με πλαστές συμβάσεις, που πληρώθηκαν με παραποιημένες η εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες διαταγές πληρωμής. Εξαπάτηση της δικαιοσύνης. Καταλήστευση του δημοσίου χρήματος. Συγκροτούν ένα νέο τεράστιο σκάνδαλο, που μόλις αρχίζει να αποκαλύπτεται.
Κανένας ζακυνθινός δεν μπορεί να επιχαίρει με τις εξελίξεις αυτές.
Τόσο γιατί ο χώρος της αυτοδιοίκησης στον τόπο μας έχει ‘πρωταγωνιστήσει’ και στο παρελθόν σε άθλιες υποθέσεις διαφθοράς, που μας εξέθεσαν στο πανελλήνιο. Όσο κυρίως γιατί τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως αυτό που με ευθύνη της δημοτικής αρχής βιώσαμε τους τελευταίος έξι μήνες με τα απορρίμματα στους δρόμους, απαιτούν μια έντιμη, διάφανη και αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν εγγυάται καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Η σημερινή δημοτική πλειοψηφία έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για το νέο σκάνδαλο και οφείλει να την αναλάβει. Η ευθύνη αυτή είναι συνολική. Ούτε επιμερίζεται ούτε αναιρείται με επικλήσεις στην προσωπική εντιμότητα ενός εκάστου. Αυτό άλλωστε θα το διερευνήσει η δικαιοσύνη. Καλούμε την δημοτική πλειοψηφία να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της και να παραιτηθεί, όπως άλλωστε της ζητήθηκε από την δημοτική μας παράταξη στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όσο για την ΝΔ στην Ζάκυνθο – μετά τους ‘τυφλούς-μαϊμού’, το μπουρλότο στο δημαρχείο Ζακύνθου, τα εκατομμύρια των παράνομων δανειοδοτήσεων, που πνίγουν μέχρι σήμερα οικονομικά το δήμο μας και το σημερινό σκάνδαλο με τις πλαστές δικαστικές διαταγές πληρωμής- ‘καταξιώνεται’ πλέον διαχρονικά σαν ο πολιτικός χώρος τροφοδότης των σκανδάλων της αυτοδιοίκησης.
Καλή η ‘ρομφαία της κάθαρσης και της διαφάνειας’ που σήκωσε η ΝΟΔΕ, φοβούμαστε όμως ότι στην περίπτωση της θα ήταν πλέον χρήσιμο το ‘σπαθί των Σαμουράι’ για… το γνωστό χαρακίρι».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Κασσιμάτης, επισημαίνει πως το πρόβλημα είναι πολύπλευρο και πως διερευνώνται όλες οι πλευρές του. «Αυτό που φαίνεται είναι πως δεν πρόκειται απλά για δύο διαταγές πληρωμής», λέει ο κ. Κασσιμάτης. «Πρόκειται για κάτι ευρύτερο, και αυτό δεν είναι μία απλή πολιτική εκτίμηση αλλά κάτι που λέγεται με στοιχεία. Βλέπουμε απλώς την κορυφή του παγόβουνου», συμπληρώνει.