ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ | “Όλοι μαζί χόρεψαν για την Ελένη”

Μία ακόμη μουσική και χορευτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την Ελένη Μανώλη, προκειμένου να μεταβεί σε θεραπευτικό κέντρο στη Γερμανία. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μανόλιες», κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της νεαρής Ελένης, με κατάληξη μία μουσική συναυλία με χορευτικά, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος «Το όνειρο του Παιδιού», το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Υακίνθη», η Σχολη χορού Όλγα Μπερτα Σελληνακαι η «Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου» – η βραδιά γέμισε με επτανησιακούς και ζακυνθινούς χορούς και τραγούδια.

Η εκδήλωση ήταν απλή αλλά θερμή και ζωντανή, αφού ο σκοπός ήταν ιερός. Ολοι όσοι την παρακολούθησαν γνώριζαν το λόγο και όλοι πρόσφεραν τον οβολό τους για τη συγκέντρωση των χρημάτων. Η είσοδος είχε ένα συμβολικό κόστος 8 ευρώ, ωστόσο κανείς δεν έμεινε σε αυτό -όλοι έδωσαν πολύ περισσότερα. Πολλοί άλλωστε ήταν όσοι πέρασαν από το Ανοιχτό Θέατρο, μόνο και μόνο για να αφήσουν χρήματα χωρίς να παρακολουθήσουν τη συναυλία, κυρίως γιατί εργάζονταν.
Μέχρι στιγμής, το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί φτάνει τις 80.000 ευρώ, αλλά απομένουν ακόμη 120.000 ευρώ για να συμπληρωθεί το απαιτούμενο κόστος των 200.000 ευρώ που θα καλύψει τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης και της νοσηλείας.
Η τελευταία προθεσμία για την αναχώρηση της νεαρής Ελένης Μανώλη είναι σε μόλις 4 ημέρες: Κι όμως, το ποσό δεν έχει ακόμη συγκεντρωθεί, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνονται για το σκοπό αυτό. Ανάλογες εκδηλώσεις άλλωστε έχουν προγραμματιστεί και για το Σαββατοκύριακο και όλοι ελπίζουν να πετύχει αυτή η προσπάθεια.