ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | “Δεν στιγματίζεται εύκολα η Ζάκυνθος”

Το αποτρόπαιο συμβάν στο Λαγανά κάνει το γύρο του κόσμου και η ανησυχία για το στιγματισμό, για μία ακόμη φορά, της Ζακύνθου και ιδιαίτερα του Λαγανά αναδύεται για μία ακόμη φορά.
Το πρωί της Τρίτης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Λ. Νιοτόπουλο και ήταν παρών στη συνάντηση με το Σέρβο Πρέσβη Dušan Spasoejvič και το Σέρβο Πρόξενο στην Αθήνα, Μίλαν Μουκοσάβιεβιτς, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, αφού στο πρόσωπό τους εκδηλώνεται το ενδιαφέρον της σερβικής κυβέρνησης.
Παράλληλα ευχαρίστησε τον Επίτιμο Πρόξενο Κεφαλονιάς Λευκάδας και Ζακύνθου, Βίκτωρα Ρουχωτά, για τη συνδρομή του στη διερμηνεία και την όλη παρουσία του τις δύσκολες αυτές ώρες, καθώς και την ηγεσία της Αστυνομίας στα Ιόνια Νησιά και τη Ζάκυνθο για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση που αναστάτωσε το πανελλήνιο. Όπως και ο Σέρβος Πρέσβης, ο κ. Γαλιατσάτος χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο και συμφώνησε με την ανάλυση το θέματος που έγινε από τον κ. Spasoejvič. «Ηταν μία θρυαλλίδα που προκάλεσε την έκρηξη, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος. «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση όσο με την Ελληνική Αστυνομία και τις υπηρεσίες αλλά με την εκ των ων ουκ άνευ σερβική σύμπραξη, οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να φροντίσουμε σε επίπεδο πρόληψης, ώστε να μην επαναληφθεί άλλο τέτοιο περιστατικό», επεσήμανε.
Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ιδιαίτερα ότι η τουριστική Ζάκυνθος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από το συγκεκριμένο συμβάν, το οποίο παραμένει τραγικό και θλιβερό. «Αυτό που έχει περάσει προς τα έξω ως μήνυμα είναι ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό», εξηγεί ο κ. Γαλιατσάτος. «Σύντομα θα δημοσιευτεί επίσημη ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία θα σταλεί στα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού, για το συγκεκριμένο περιστατικό να είναι το τελευταίο. Ολοι θα συμμετάσχουμε για το σκοπό αυτό, όλοι θα φροντίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εκάστοτε εμπλεκόμενου, όπως της κυβέρνησης, της αστυνομίας και, εν προκειμένω, των συνεργατών μας των προξενικών αρχών της Σερβίας, αλλά και όπως ανακοινώθηκε της σερβικής αστυνομίας εξίσου, που θα συνδράμει με το δικό της ρόλο», πρόσθεσε ο κ. Γαλιατσάτος.
Αυτό άλλωστε ήταν το νόημα της συνάντησης που είχε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού τόσο με τους επικεφαλής της σερβικής Πρεσβείας όσο και με τους επικεφαλής της Αστυνομίας στα Ιόνια Νησιά και τη Ζάκυνθο.
Αλλωστε ο κ. Γαλιατσάτος με τους κ.κ. Spasoejvič, Μουκοσάβιεβιτς και Ρουχωτά, είχε εκτενή, κατ’ ιδίαν συζήτηση, μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού στα τοπικά ΜΜΕ.