ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ Ο ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ | Σειρά επαφών με αξιωματούχους του νομικού και δικαστικού συστήματος

Επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter πραγματοποιεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί με τον Αυστριακό ομόλογό του, ενώ θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους του νομικού και δικαστικού συστήματος της χώρας. Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα των επαφών και συζητήσεων αφορούν στην ηλεκτρονική δικαιοσύνη, τη διαμεσολάβηση, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την παρεχόμενη στο ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τεχνική συνδρομή.
Δεν είναι η πρώτη φορά αφού και στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Κοντονής παρά το πολύ απαιτητικό πρόγραμμά του στην Αθήνα για τις επείγουσες υποθέσεις του Υπουργείου, είχε εντατικές και ιδιαίτερα εποικοδομητικές επαφές με εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμών στο εξωτερικό. Κι αυτό, γιατί γνωρίζει καλά, πως τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχουν πόρους και εργαλεία μέσω των οποίων μπορούν να προωθηθούν αποφασιστικά οι υποθέσεις του νευραλγικού Υπουργείου, που του εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός αλλά και των πολιτών της Ζακύνθου, τους οποίους εκπροσωπεί στη Βουλή.
Για να μπορέσει όμως κανείς να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, χρειάζεται σαφής παρουσίαση στους αρμόδιους φορείς των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε τόπος και πολλή καλή γνώση των δυνατοτήτων που προσφέρονται. Μόνο με καλή προετοιμασία και αυτοπρόσωπη παρουσία μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες και τα δικαιώματα που δίνονται στη χώρα μας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

φωτο: Contra