ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ | “Όλοι μαζί χορεύουμε για την Ελένη Μανώλη”

Το ποσό των 2.270 ευρώ συγκεντρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στη χορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακηνάδου, για να στηρίξει την προσπάθεια της συμπολίτισσάς μας, Ελένης Μανώλη, να ανταποκριθεί στη δαπάνη της θεραπείας της στη Γερμανία. Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Χορεύουμε για την Ελένη μας», ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι της Πλατείας Σολωμού.
Σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε δύο κουτιά που είχαν τοποθετηθεί στο κέντρο του χώρου της εκδήλωσης.
Καλεσμένος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακηνάδου ήταν ο Αθλητικός-Χορευτικός Σύλλογος Πολυγύρου Χαλκιδικής «6 Βρύσες», που παρουσίασαν χορούς της Χαλκιδικής ειδικότερα αλλά και της Μακεδονίας και Θράκης γενικότερα. Αγόρια και κορίτσια, ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, άντεξαν τη ζακυνθινή ζέστη και υγρασία και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, υπό τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου τους.
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακηνάδου συμμετείχαν 3 χορευτικά τμήματα που παρουσίασαν χορούς της Ζακύνθου αλλά και των Επτανήσων γενικότερα, καθώς και άλλων περιοχών όπως της Νάξου αλλά και της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Την εκδήλωση παρουσίασε με το δικό της, ξεχωριστό τρόπο, η δημοσιογράφος Κατερίνα Δριμή η οποία απευθύνθηκε στο πλήθος και στα αγγλικά, παρακινώντας τους ξένους επισκέπτες να συνεισφέρουν και εκείνοι οικονομικά, στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και των τουριστών η συνεισφορά ήταν σημαντική, καθώς πολλοί από όσους άκουσαν το μήνυμα, ανταποκρίθηκαν άμεσα.
Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα για την Ελένη Μανώλη φτάνει τις 68.000 ευρώ αλλά παραμένει ακόμη πολύ μικρό, συγκριτικά με το σύνολο που απαιτείται και ανέρχεται στις 200.000 ευρώ.

Νέα εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο
Οι προσπάθειες γα συγκέντρωση χρημάτων συνεχίζονται: Σήμερα Τρίτη, πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο, με τίτλο «Μαζί για την Ελένη μας», που συνδιοργανώνουν η «Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου», οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Υακίνθη» και «Μανόλιες», ο Σύλλογος «Το όνειρο του Παιδιού», η Σχολή Χορού της Ολγας Μπέρτα Σέλληνα και άλλοι ζακυνθινοί σύλλογοι. Η εκδήλωση ξεκινά στις 21:30 και όσοι την παρακολουθήσουν παρακαλούνται να συνεισφέρουν οικονομικά, ώστε να καταφέρει να συγκεντρωθεί άμεσα το ποσό.