ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ TREND | Ανάρπαστα και στη Ζάκυνθο τα φουσκωτά ροζ φλαμίνγκο!


φωτο: Ratpack.gr

Δεν υπάρχει παραλία ή πισίνα σε κάποια γωνιά της Ελλάδος που να μην έχει μερικά… φλαμίνγκο. Όχι βέβαια αληθινά, αλλά αυτά τα τεράστια φουσκωτά, συνήθως σε ροζ χρώμα, που σίγουρα όλοι τα έχετε δει ή μπορεί να τα έχετε αγοράσει ήδη για την επόμενη εξόρμησή σας στην παραλία. Η μανία που έχει φτάσει και στη Ζάκυνθο, δεν είναι μόνο ελληνική, έχει καταγωγή αμερικανική και έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια φρενίτιδα.
Όπως και σε πολλές περιοχές της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό, τα φουσκωτά σε σχήμα φλαμίνγκο έχουν μεγάλη ζήτηση για ξένους και Έλληνες τουρίστες.
Ήδη αρκετά μαγαζιά με θαλάσσια είδη έχουν προμηθευτεί φουσκωτά σε σχήμα φλαμίνγκο προκειμένου να επωφεληθούν από την μεγάλη ζήτηση που έχουν το φετινό καλοκαίρι και περιμένουν να έχουν οικονομικό κέρδος από την αγορά τους.
Όπως μας εκμηστηρεύτηκε επιχειρηματίας από την περιοχή του Τσιλιβή “πήραμε δυο φουσκωτά φλαμίνγκο από περιέργεια διότι ήταν και αρκετά ακριβά. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ εξαφανίστηκαν και έχουμε παραγγείλει και άλλα, αφού έχουν ζήτηση. Γενικά δεν μπορείς να αγοράζεις μεγάλες ποσότητες σε φουσκωτά, γιατί αν χαλάσουν δεν μπορούν να αντικατασταθούν και η τιμή τους είναι υψηλή”.

Και όχι μόνο
Σίγουρα στην παραλία δεν μπορούμε να πάμε χωρίς να πάρουμε μαγιό, αντιηλιακό, ρακέτες για την ψυχαγωγία μας αλλά και φουσκωτά για τους πιο μικρούς. Τέτοιες ημέρες που η θερμοκρασία φτάνει στα ύψη, τα μαγαζιά με θαλάσσια είδη είναι περιζήτητα ειδικά για τους τουρίστες στο νησί μας που ψωνίζουν για να απολαυσουν το μπάνιο τους. Η κίνηση στα καταστήματα με καλοκαιρινά είδη πάει αρκετά καλά σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που έχουν μείνει σε γενικές γραμμές ευχαριστημένοι από τους ξένους επισκέπτες και τις αγορές τους.
Όπως σημειώνουν περιμένουν και από τον Αύγουστο να έρθουν περισσότεροι Έλληνες τουρίστες και να ψωνίσουν, αφού είναι για εκείνους ο μήνας ο οποίος κάνουν τις διακοπές τους και πηγαίνουν στην παραλία για ένα δροσερό μπάνιο ώστε να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΤΖΑΓΙΑΣ

“Υπάρχει μια κινητικότητα στα θαλάσσια είδη. Περισσότερο φεύγουν τα στρώματα και οι πετσέτες σε αντίθεση με τα αντιηλιακά που είναι πιο ακριβά. Αυτήν την περίοδο περισσότερο οι ξένοι ψωνίζουν επιλέγοντας συγκεκριμένα προϊόντα για τις διακοπές τους και να περάσουν ευχάριστα στην παραλία. Οι Έλληνες περιμένουν αργότερα το καλοκαίρι και παίρνουν αντηλιακό και πετσέτες περισσότερο”

ΖΩΗ ΣΚΟΥΛΟΓΕΝΗ
“Είναι συγκρατημένη η κίνηση γιατί οι τουρίστες από την Ανατολική Ευρώπη δεν έχουν ιδέα από ομπρέλες και άλλα είδη. Μόνο με τους Άγγλους και τους ξένους κινούνται περισσότερο αυτά τα προϊόντα. Οι Έλληνες είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους και κάνουν για λίγες ημέρες διακοπές. Οι ρακέτες φεύγουν πιο πολύ αλλά και το στρώμα για μπάνιο ή οι ομπρέλες”

ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΦΡΕΔΑΣ
“Η κίνηση πάει αρκετά καλά. Στα προϊόντα φεύγουν τα φουσκωτά περισσότερο από όλα, οι πετσέτες και τα βατραχοπέδιλα. Θραύση κάνουν και οι πωλήσεις στο απόλυτο trend του καλοκαιριού τα φουσκωτά ροζ φλαμίνγκο. Οι ξένοι αγοράζουν περισσότερο. Οι Έλληνες έρχονται περισσότερο τον Αύγουστο και παίρνουν αλλά όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ πιο συγκρατημένοι στις αγορές τους”