Ρ. ΣΒΙΓΚΟΥ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ | «Γίνεται προσπάθεια για στροφή στις θέσεις πλήρους απασχόλησης»

«Το ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2017 το καθαρό ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης ήταν 255.000 καινούργιες θέσεις εργασίας, είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως υπογράμμισε, το «ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει προσπάθεια για να αναστραφεί η αύξηση των θέσεων μερικής απασχόλησης και να υπάρξει στροφή στις θέσεις πλήρους απασχόλησης, επίσης είναι ένα γεγονός, όπως επίσης γεγονός είναι, ότι η χώρα μας βρίσκεται πρώτη σε απορρόφηση για το ΕΣΠΑ μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφερθείσα στην τελευταία απόφαση του Eurogroup, είπε πως πρέπει να κρατήσουμε τις θετικές δυνατότητες που δημιουργεί και τη στροφή που υπάρχει στην ανάπτυξη, με τη δημιουργία συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως είναι η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Πάντως, η κ. Σβίγκου επανέλαβε, πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο αυτή καθεαυτή η ανάπτυξη, «αλλά σημασία έχει και το πώς τα οφέλη της θα διαχυθούν σε ολόκληρη την κοινωνία. Γι΄ αυτό και μιλούμε για δίκαιη ανάπτυξη».

Πηγή: ΑΠΕ