ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” | 21 με 30 Ιουλίου τραπεζοειδής προβλήτα λιμάνι | Παραγωγοί και οι φορείς οργανώνονται

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα από την πρώτη συνάντηση των παραγωγών και των εκπροσώπων φορέων πολιτισμού, με την υπεύθυνη συντονισμού του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», και δημοσιογράφο, Κατερίνα Δριμή.
Αν και δεν παράστησαν, ως όφειλαν, όλοι οι φορείς, έστω και για να εκφράσουν τις επιφυλάξεις ή τους προβληματισμούς και τις απορίες τους, όλοι όσοι τελικά συμμετείχαν πήγαν ένα βήμα μπροστά την πορεία της διοργάνωσης.
Καταρχήν ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ, για τον αριθμό των περιπτέρων και την ασφάλεια του χώρου, για τα παράλληλα δρώμενα, για την αισθητική του εγχειρήματος.
Οι προτάσεις και οι ιδέες όλων τους ήταν καθοριστικές και έγιναν αποδεκτές από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ενώ διασφαλίστηκε η κατά το δυνατό στήριξή τους από την Αντιπεριφέρεια.

Τι ζητούν οι συμμετέχοντες

Οργάνωση, αξιοπιστία, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Αυτά είναι τα κυριότερα ζητήματα των παραγωγών ή φορέων που έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν. Φέρνοντας ενδεικτικά κάποια παραδείγματα, αναφέρουμε το αίτημα για στεγασμένα περίπτερα για κάθε εκθέτη, με προδιαγραφές τέτοιες ώστε να μην αλλοιωθούν προϊόντα όπως τα ελαιόλαδα ή τα κρασιά –μην ξεχνάμε ότι το Φεστιβάλ διαρκεί ολόκληρη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και χορευτικά-μουσικά σχήματα Πολιτιστικών Συλλόγων που το καθένα από αυτά, κάθε βράδυ θα παρουσιάζει χορευτικό πρόγραμμα, ωστόσο, ζητήθηκε καθημερινά να γίνονται μικρά χορευτικά ή θεατρικά events, π.χ. αποσπάσματα Ομιλιών, και καντάδες, ανά μία ώρα περίπου, ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Εξάλλου, ζητήθηκε από τους διοργανωτές να ενημερωθούν αναλυτικά (όπως τελικά έγινε), τα μεγάλα γραφεία των tour operators και να αναλάβουν να στείλουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο χώρο του Τραπεζοειδούς Προβλήτα του λιμανιού, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Φυλλάδια με φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό για κάθε ένα αριθμημένο περίπτερο ετοιμάζονται ήδη αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε επισκέπτης τι προϊόν βλέπει και ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτό.

Η πρόσληψη security για τη φύλαξη του χώρου της ώρες που δε λειτουργεί το Φεστιβάλ, είναι ένα ακόμη θέμα που τέθηκε όπως και η απομάκρυνση πάγκων μικροπωλητών από τον εκθεσιακό χώρο.
Ολοι συμφωνούν ότι σκοπός του Φεστιβάλ δεν είναι να γίνει άλλη μία φολκλορικού τύπου τουριστική ατραξιόν η μία ακόμη εμποροπανήγυρη αλλά μία σοβαρή και στιβαρή προσπάθεια προβολής των ζακυνθινών προϊόντων και δραστηριοτήτων, εκτός συνόρων του νησιού.