Γυρίσματα από το Κανάλι 9

Τηλεοπτικό συνεργείο από το Κανάλι 9 βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Λευκάδα και κάνει γυρίσματα σε διάφορες τοποθεσίες και χωριά του νησιού για την εκπομπή “Ώρα για φαΐ”. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εκπομπής πέρα από τη γαστρονομία είναι και η λαογραφία. Το golefkas βρέθηκε σε ένα από αυτά τα γυρίσματα στο Μαραντοχώρι, χωριό της νότιας Λευκάδας, όπου μέσα στην κουζίνα της κυρίας Γιαννούλας Σκληρού (Γαρδέλη), ετοιμάστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο στο μπουχαρί ένα απλό και γρήγορο αλλά νοστιμότατο κολατσιό η στραπατσάδα ή καγιανά. Τα υλικά απλά, αυγά, ντομάτα και ντόπιο τυρί (σφήνα). Το σενάριο απλό επίσης, η γιαγιά Γιαννούλα, μπροστά στο μπουχαρί, μιλά για τα παλιά χρόνια στο χωριό, και υποδέχεται την εγγονή της, Άννα-Σοφία που της ζητά το νοστιμότατο παραδοσιακό κολατσιό. Η γιαγιά δεν χαλάει το χατήρι στην εγγονή της και σε λίγο στο στρωμένο με λευκό μεσάλι τραπέζι, απολαμβάνουν τη νοστιμιά της καγιανάς και λευκαδίτικο κρασί.

φωτο: mylefkada