Κουλουράκια με Κανέλα

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
375 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 gr. βούτυρο μαργαρίνη
112 gr. ζάχαρη καστανή
150 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
10 gr. κανέλα σε σκόνη
5 gr. αλάτι
1 αυγό
1 βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση
Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Αποσύρουμε από το μίξερ και μεταφέρουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας. Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαστούνι. Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 οC στον αέρα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε σε δίσκους πάχους 1 εκατοστού με μαχαίρι.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 175οC στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.