Κουλουράκια με Πορτοκάλι

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κουταλάκι αμμωνία
1 κ.γ. κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι και όσο πάρει

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά στη μεγάλη ταχύτητα. Κατόπιν διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στον κάδο. Προσθέτουμε το κονιάκ και την κανέλα.
Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και έχουμε μέσα ανακατώσει το μπέικιν πάουντερ, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά έως ότου πήξει λίγο. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και συνεχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
Σε λεκάνη συνεχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη σταματάμε, σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Αφού ξεκουραστεί πλάθουμε ομοιόμορφα σχέδια, τα τοποθετούμε σε ταψί αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. για 15 περίπου λεπτά.