Μοσχαράκι Μελωμένο….όλο γλύκα – αλλά Σάκη

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
1 ½ kg. μοσχάρι
10 με 12 μέτριες πατάτες
1 κρεμύδι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
500 ml. μπύρα
λίγο μπούκοβο
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας δώσει μοσχάρι μαλακό εγώ θα προτιμούσα Ελιά. Πλένουμε το κρέας μας και το στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το τρίβουμε πολύ καλά, ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας ανακατεύοντας την μπύρα με λίγο ελαιόλαδο, την πάπρικα, το μπούκοβο, την μουστάρδα και το ανθόμελο. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού. Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδι μέχρι την ώρα που θα το ψήσουμε.
Την επομένη καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και προσθέτουμε από την μαρινάδα που έχουμε στο ψυγείο το κρέας την μισή και ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά όλες τις πατάτες.
Σε μια γάστρα βάζουμε το μοσχάρι μας με την υπόλοιπη μαρινάδα το σκεπάζουμε καλά και το ψήνουμε στον φούρνο στους 120ο C για 3 ½ ώρες, ανοίγουμε την γάστρα μας και προσθέτουμε γύρω γύρω τις πατάτες με όλα τα υγρά, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 170ο C για αλλή 1 ώρα, ελέγχουμε εάν χρειάζεται νερό και προσθέτουμε. Ξεσκεπάζουμε την Γάστρα και ροδοψήνουμε για άλλη ½ ώρα στους 180ο C. Μετά από όλα αυτά το φαγητό μας θα είναι τέλειο …….όχι όπως του Σάκη αλλά σχεδόν το ίδιο.
Και πάλι αγαπητέ φίλε σε ευχαριστώ