Λιγκουίνι με γυαλιστερές

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
500 gr. λινγκουίνι
16 φρέσκες γυαλιστερές ανα άτομο
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. λευκό κρασί
Χυμός 1/2 λεμονιού
μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
αλάτι στην γεύση

Εκτέλεση
Οι Γυαλιστερές μας πρέπει όλες να είναι κλειστές. Όσες είναι ανοιχτές τις πετάμε αμέσως.
Βράζουμε τα λιγκουίνι 2′ λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο μεταξύ σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο τα φρέσκα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις Γυαλιστερές και ανακατεύουμε ελαφρώς, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί μας, προσθέτουμε το λεμόνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5΄ λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά προσθέτουμε τον μαιντανό και τα λιγκουίνι ανακατεύουμε λίγο να ενσωματωθούνε όλα τα υλικά μαζί και σιγοβράζουμε πάλι για λίγο, σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.