Πίνες στο τηγάνι

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Πίνες ……….από τους αγαπημένους μου μεζέδες ( μαζί με τον αχινό ), αλλά πρέπει να πούμε και την αλήθεια.
Οι Πίνες και οι Αχινοί, διαφημίζονται ως εκλεκτοί μεζέδες με αφροδισιακά αποτελέσματα, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η αλίευση, αρχικά και η κατανάλωσή τους, είναι παράνομη! Εάν όμως κάποια στιγμή βρείτε κάποια τυχαία …….σε όλους μας συμβαίνει ……θα σας δώσω μια συνταγή, αλλά ή κλασική συνταγή για τις Πίνες είναι:
Αφού τις ανοίξουμε και τις καθαρίσουμε πάρα πολύ καλά βγάζοντας και το κάρβουνο που θα δείτε ανάμεσα, τις βάζουμε σε μπολ και τις αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, θα δείτε ότι θα βγάλει ένα υγρό αυτό είναι το ζουμί τους, και σε μία κατσαρόλα με σιγανή φωτιά ρίχνουμε την Πίνα μαζί με το ζουμί της και αφήνουμε να σιγοβράσει εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, πριν σβήσουμε την φωτιά μας προσθέτουμε ελαιόλαδο χυμό λεμόνι και λίγο ρίγανη, αφήνουμε να κρυώσουν και …………..ο τέλειος μεζές.

Υλικά
2 πίνες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
ελαιόλαδο
Λίγο άνηθο
Αλάτι & πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πολύ καλά τις πίνες όπως ακριβώς σας έχω γράψει πιο πάνω. Βγάζουμε το περιεχόμενο το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί με το ελαιόλαδο.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
Λιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε μαζί με τον ψιλοκομμένο το άνηθο, αλάτι – πιπέρι στην γεύση σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.