Χτένια τηγανητά με κρασί, σκόρδο και κόκκους πιπέρι


facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
300 γρ. χτένια ψίχα, φρέσκα ή κατά προτήμηση κατεψυγμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο
1 κ.γ κόκκους μαύρο πιπερι
Αλάτι στην γεύση

Εκτέλεση
Ναι εγώ προτημώ τα κατεψυγμένα τα βρίσκο παντού αλλά είναι και πιο εύκολα δεν χρειάζονται καθάρισμα, ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτά, ξεπαγώνουμε τα χτένια, τα ξεπλένουμε και τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα υγρά τους. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι μας προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί και τους κόκκους μαύρου πιπεριού στην συνέχεια το σκόρδο, ανακατεύουμε για λίγο να βγάλουν το άρωμά τους και προσθέτουμε τα χτένια.
Σοτάρουμε τα χτένια από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά συγοβράζουμε μέχρι τα χτένια να ψηθούν καλά. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα σερβίρετε αμέσως. Τέλειος μεζές που μπορείτε να τον συνδυάσετε με ούζο αλλά και με ένα καλό Ασπρο παγωμένο κρασί.