ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ | Μια σύγχρονη παιδική χαρά στα Δέντρα του Άμμου

“Φωτιά” έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες μπετονιέρες, μυστριά και φτυάρια προκειμένου σε μικρό χρονικό διάστημα να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης της Παιδικής Χαράς στη περιοχή των Δέντρων του Άμμου.
Πρόκειται για την πρώτη, από όσες βρίσκονται στην πόλη και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, που υλοποιούνται εργασίες. Ο εργολάβος, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση -προϋπολογισμού 10.471€- με το Λιμενικό Ταμείο εγκαταστάθηκε και πρόθεση όλων είναι να παραδοθεί ένας ασφαλής χώρος στον οποίο θα μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Μέχρι σήμερα χαρακτηριστική είναι η τραγική έλλειψη υποδομών, αφού η εικόνα που παρουσιάζουν είναι σκουριασμένες βάσεις, ξεχαρβαλωμένα ή σπασμένα καθίσματα, σαθρά σκαλοπάτια, κατεστραμμένα ταρτάν. Με λίγα λόγια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ο ορισμός της απαξίωσης και της καταστροφής, αφού τα χρόνια αδιαφορίας, τα αξεπέραστα γραφειοκρατικά εμπόδια, η οικονομική δυσπραγία, τις διέλυσαν.

Η τεχνική μελέτη
Η σύνταξη της τεχνικής μελέτης έγινε σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου και παραδόθηκε στο Λιμενικό Ταμείο το οποίο θα καλύψει και τη σχετική δαπάνη από τα έσοδα του. Επίσης, θα αναλάβει και την προμήθεια του χλοοτάπητα ο οποίος θα πρέπει να τοποθετηθεί πριν από τα παιχνίδια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Άκης Ζήβας “οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή διαδρόμου με σκυρόδεμα περιμετρικά, τη διαμόρφωση εδάφους με υλικό για να τοποθετηθεί χλοοτάπητας, ειδικά πλακίδια όπου απαιτείται στα όργανα που υπάρχουν, επένδυση με μαλακό μάρμαρο στα κολονάκια και στο πεζούλι επειδή έχουν καταστραφεί και εγκυμονούν κίνδυνοι , επισκευή εξωτερικά του υπάρχοντος τοιχίου με επίχρισμα λευκού τσιμέντου, χρωματισμός των κιγκλιδωμάτων και εσωτερικά του τοιχίου”. Ερωτηθείς σχετικά με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων πρόσθεσε “αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα”.

Στο Πνευματικό Κέντρο
Τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα, όσον αφορά σε εκείνη που βρίσκεται πίσω από το Πνευματικό Κέντρο -γνωστή και ως παιδικό πάρκο “Ανδρέας Λαδικός”- που θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού έχει αποφασιστεί η σφράγισή της, καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας καθόσον βρίσκεται πλησίον του ΟΤΕ.
Αυτό θα γίνει καθόσον, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ζήβας, “η συγκεκριμένη παιδική χαρά βρίσκεται πλησίον του κτηρίου του ΟΤΕ επι του οποίου έχουν τοποθετηθεί αρκετές κεραίες τηλεπικοινωνιών, χωρίς να γνωρίζουμε κατά πόσο η ακτινοβολία που εκπέμπουν είναι επιβλαβής ή όχι για μικρά παιδιά που θα θελήσουν να παίξουν εκεί. Δεν υπάρχει άλλος χώρος ιδιοκτησίας μας που θα μπορούσε να μεταφερθεί, το πιθανότερο είναι να κλείσει και ο χώρος να επιστρέψει στην προτεραία του κατάσταση. Καλό θα είναι να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο αφού ο νόμος είναι αυστηρός και δεν θα δοθεί άδεια πλησίον σε κεραίες”.