ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Νέος Εφημέριος ανέλαβε ο Αρχ. Σεραφείμ Κονίδης (φωτο)

Τα νέα εφημεριακά του καθήκοντα ανέλαβε σήμερα -Κυριακή 18.06.2017- στον Ιστορικό Ναό της Φανερωμένης στην πόλη της Ζακύνθου, μετά από εντολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου και την ευλογία του γέροντός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κονίδης.
Μετά από 4 χρόνια διακονίας στην ενορία της Κοινότητας Τραγακίου, έρχεται να προσφέρει στον υπό του σεισμού και του πυρός του 1953 καταστραφέντος ξακουστού εις την Ορθοδοξία Ναού της Φανερωμένης που με πολύ κόπο και υπερνικώντας εμπόδια παραδόθηκε προ ετών σε καιρούς δύσκολους ένα κόσμημα ανάλογο της ιστορίας και του πολιτισμού της Ζακύνθου.

Για το αποτέλεσμα αυτό που θαυμάζουμε σήμερα, δούλεψαν άνθρωποι με πίστη στο Θεό και μεράκι στην τέχνη, με καθοδηγητή τους τον αείμνηστο παπά Σπύρο Καψάσκη και μεταγενέστερα τους προεφημερίους Αρχιμανδρίτες Δανιήλ Μπιάζη και Γεράσιμο Πυριόχο. Το γεγονός αυτό τον επιφορτίζει με αυξημένες υποχρεώσεις ώστε να φανεί αντάξιος συνεχιστής των προσπαθειών τους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στις απαιτήσειςτου λειτουργήματός του. Για αυτό στο τέλςο της Θείας Λειτουγίας και απευθυνόμενος στους πιστούς αυτά ήταν τα δυο σημεία που επικεντρώθηκε στην ομιλία του ζητώντας από όλους να συνδράμουν τις προσπάθειες που θα καταβάλλει από τα νέα του εφημεριακά καθήκοντα.