Ν. ΑΚΤΥΠΗΣ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΔΩΝΗΣ | “Να σεβαστεί τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας – Δήμου”

Απάντηση στο Μητροπολίτη Δωδώνης σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Εκκλησίας στο Ναυάγιο, όπως τις εξέφρασε ο Σεβασμιότατος στη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian, έδωσε μέσω της εφημερίδας μας ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Ελατίων, Νίκος Ακτύπης. «Βιώνω την κατάσταση με το Μητροπολίτη από το 1990 μέχρι σήμερα, δηλαδή πάνω από 20 χρόνια», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ακτύπης και προσθέτει «Ο Μητροπολίτης ας κοιτάξει τα της Εκκλησίας και ο Δήμος τα δικά του. Είναι απαράδεκτο να αναφέρεται στο Δήμαρχο με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε γιατί υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά: Ο Δήμαρχος είναι αιρετός και ο Μητροπολίτης διορισμένος. Αν λοιπόν ο Μητροπολίτης πιστεύει ότι θα τα καταφέρει καλύτερα ως δήμαρχος, ας κατέβει στη ζακυνθινή κοινωνία και βλέπουμε. Είναι διορισμένος, και δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τους πάντες. Θα τον κρίνουν οι Ζακυνθινοί».
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, είχε αναφερθεί στον κ. Ακτύπη, για μία σειρά από θέματα σχετικά με το Ναυάγιο και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής. Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο κ. Ακτύπης δεν είχε αντιδράσει στην ανέγερση του κτιρίου ιδιοκτησίας της Μητρόπολης Ζακύνθου, στο πλάτωμα του Ναυαγίου, τονίζοντας «Το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε με απόφαση της Ναοδομίας, στη συνέχεια με απόφαση της Πολεοδομίας καθώς και με βεβαίωση του τότε Δημάρχου Ελατίων, κ. Ακτύπη, ότι το κτίριο ανήκει στην Ιερά Μονή ώστε να ηλεκτροδοτηθεί. Τώρα ο κ. Ακτύπης γιατί κόπτεται; Πότε λοιπόν θυμήθηκαν πως δεν είναι δική μας η περιοχή; Θα τους περάσει».
Ο κ. Ακτύπης, στη διάρκεια της σύσκεψης για το Ναυάγιο, υπό το Δήμο, επέμεινε πως η περιοχή είναι αδιαμφισβήτητα δημοτική έκταση, τονίζοντας πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, αφού ο χώρος είναι δημοτικός. Ο ίδιος είπε πως έχει καταθέσει σχετικά έγγραφα ήδη από το 2000, στην Τεχνική Επιτροπή Επίλυσης Αντιρρήσεων.