Γαλέος με πράσο, καρότα και Ντομάτες

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
1 kg. γαλέο σε ροδέλες ή φιλεταρισμένος χωρίς κόκκαλα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
4 καρότα κομμένα σε λωρίδες
200 gr. ελαιόλαδο
Πιπέρι – Αλάτι
100 gr. αλεύρι
αλάτι & πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Πλένουμε, στραγγίζουμε τα φιλέτα γαλέου σε χαρτί κουζίνας.
Αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι.
Σοτάρουμε τα πράσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καρότα, προσθέτουμε τον άνηθο, ρίχνουμε 1 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 20΄ περίπου να μαλακώσουν.
Πριν ψηθούν τελείως γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα φιλέτα τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρώνουμε από επάνω τις ροδέλες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄ στους 180ο, σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι.