Χταπόδι στιφάδο

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
2 kg. χταπόδι
1 kg. κρεμμύδια μικρά για στιφάδο
4 σκελίδες σκόρδο
8 ντομάτες κόκκινες
1 πατάτα κομμένη
10 ελιές πράσινες
120 gr. ελαιόλαδο
50 gr. ξύδι
δαφνόφυλλα
δεντρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κρατάμε ολόκληρα.
Βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό και το ξύδι σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να «χάσει» το νερό του.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι.
Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια, την πατάτα, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και βράζουμε, μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.