Σουπιές

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
1.000 gr. σουπιές καθαρισμένες
2 ματσάκια μάραθο χονδροκομμένο
2 ματσάκι μαϊντανό
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
200 gr. κόκκινο κρασί
4 σκελίδες σκόρδο
50 gr. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε. Όπως επίσης ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει λίγο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις σουπιές, ανακατεύοντάς τα ελαφρά για περίπου 10΄, προσθέτουμε το κρασί και το νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον μάραθο, το αλάτι και πιπέρι στην γεύση, τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί μέχρι να είναι μαλακές οι σουπιές και να απορροφηθεί το νερό.
Μπορούμε επίσης εάν θέλουμε να προσθέσουμε 6 κόκκινες ψιλοκομμένες ντομάτες και να τις κάνουμε κοκκινιστές.