ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | “Europe in my Region” στη γέφυρα του Αγ. Χαραλάμπη

Το έργο αρχιτεκτονικής και λειτουργικής αποκατάστασης της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη, που περιλάμβανε αποκατάσταση της αρχικής μορφής της, ενίσχυση της στατικότητάς της, του οδοστρώματος με καλντερίμι και εγκατάσταση νέου παραδοσιακού φωτισμού επέλεξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως σημείο αναφοράς στο πλαίσιο συμμετοχής της στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία “Η Ευρώπη στην Περιοχή μου”.
Ένα έργο πολιτιστικό δεδομένου ότι πρόκειται για αποκατάσταση και προστασία ενός μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της ενετικής περιόδου που δεν είχε ποτέ αποκατασταθεί ουσιαστικά, αλλά και οδικό αφού συνδέει την πόλη με το νότιο και πιο τουριστικό τμήμα του νησιού. Πρόκειται για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητα τους.
Η πρωτοβουλία Europe in my Region προτείνει την παράλληλη οργάνωση εκδηλώσεων από τα κράτη μέλη για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων και επικεντρώνεται στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες, και στην παρουσίαση τους με εκδηλώσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού, κλπ χαρακτήρα, με τη συμμετοχή των πολιτών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 θα στηθεί περίπτερο ενημέρωσης στην μια πλευρά της Γέφυρας Αγίου Χαραλάμπη (Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών) από τις 10.00-13.00μ.μ. Στους επισκέπτες του περιπτέρου και τους διερχόμενους θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.