Καλαμάρια γεμιστά

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
4 μεγάλα καλαμάρια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
2 ντομάτες κόκκινες μεγάλες
2 μέτρια κρεμμύδια
ζάχαρη
κανέλα
μαϊντανός
ελαιόλαδο
Σταφίδα μαύρη και κουκουνάρια (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Πλένουμε τα καλαμάρια καλά, πλένουμε καλά και το ρύζι και τα βάζουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις γίνουν διάφανα, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες και κουκουνάρι (προαιρετικά) και ένα ποτήρι του κρασιού νερό. Μόλις εξατμιστεί όλο το νερό, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Γεμίζουμε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση με τη γέμιση αυτή και τα κλείνουμε στο επάνω μέρος τους με μια οδοντογλυφίδα. Τα στρώνουμε σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε την ντομάτα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.