Μύδια με σκόρδο

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
1 kg. φρέσκα μύδια
ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
θυμάρι τριμμένο
200 ml. ούζο
100 ml. νερό
αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μύδια μας για να μη μείνει καθόλου άμμος. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα μύδια, προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το νερό. Μόλις το φαγητό πιει τα υγρά του, το σβή¬νουμε με το ούζο και σβήνουμε τη φωτιά.