Χταπόδι με Ούζο

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
1 kg. χταπόδι
1 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
1 κ. γλ. μπαχάρι
1 κ. γλ. πράσινο πιπέρι
1 κ.γλ. . θυμάρι
1 κ.γλ. . μαντζουράνα
1 κ.γλ. δεντρολίβανο
100 ml. Ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι στην γεύση

Εκτέλεση
Σε μια μικρή γάστρα τοποθετούμε το χταπόδι και πασπαλίζουμε με όλα τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το Ούζο και ψήνουμε για 60΄ λεπτά στον φούρνο και στους 160ο C, ώστε να μείνει με ελάχιστη σάλτσα, πηχτή και παχύρρευστη.
Αν έχει στεγνώσει εντελώς αφού το βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε λίγο νερό.