Γαρίδες με κάπαρη

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
500 gr. μεγάλες γαρίδες, χωρίς το κέλυφος
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδας
2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ούζο
3 κ.σ. κάπαρη
ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελεόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Αλατίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 3΄ λεπτά. Τις μεταφέρουμε σε βαθή μπολ.
Προσθέτουμε στο τυγάνη μας την κάπαρη και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ούζο – χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι στην γεύση, προσθέτοντας το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο μπολ με τις γαρίδες προσθέτοντας το κρεμμύδι και την κάπαρη που προηγουμένως έχουμε σωτάρει.