Πίτα με πράσο και Ντόπιο

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
2 χωριάτικα φύλλα ή 1 πακ. φύλλο κρούστας
8 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
50 gr. ελαιόλαδο και λίγο για τα φύλλα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 gr. γάλα φρέσκο
500 gr. Ντόπιο ( λαδοτύρι )
100 gr. γιαούρτι
1 ματσ. άνηθο
πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Προσθέτουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας να μαραθούν.
Όταν πιει τα υγρά του, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον άνηθο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένο το λαδοτύρι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη γέμιση να γίνει χλιαρή.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ανάμεσα και στρώνουμε τη γέμιση. Βάζουμε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά.
Χαράζουμε την πίτα μας την ραντίζουμε με λίγο νεράκι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο μέχρι να ροδίσει.