Άντζελα Γουσέτη: «Όταν μετακόμισα στη Ζάκυνθο αποφάσισα να ανοίξω το MEMENTO γιατί μου άρεσε πολύ το χειροποίητο κόσμημα»

Ένα μικρό ιστορικό για τη δουλειά σας. Πως ασχοληθήκατε με αυτή;
Οι σπουδές μου ήταν πάνω στη γραφιστική, οπού δούλεψα για κάποια χρόνια στην Αθήνα. Όταν μετακόμισα στη Ζακύνθο αποφάσισα να ανοίξω το memento γιατί μου άρεσε πολύ το χειροποίητο κόσμημα και μου άρεσε η ιδέα να ασχοληθώ με αυτό. Σιγά σιγά αρχισα να πειραματίζομαι με διάφορα υλικά και έτσι αρχισα και εγώ να φτιάχνω χειροποίητα κομήματα.

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζει η γυναίκα σήμερα το επάγγελμα με τις οικογενειακές της υποχρεώσεις;
Η αλήθεια είναι οτι δεν συνδιάζονται. Ειδικά όταν έχεις ένα κατάστημα και δουλεύεις πολλές ώρες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Θέλει πολύ τρέξιμο και κυνήγι για να καταφέρεις να είσαι πάντα επικαιρος. Το ίδιο θέλει και το σπίτι και η οικογένεια και ακόμα περισσότερα εάν υπάρχουν και παιδια. Οπότε για να καταφέρει μια γυναικα να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά πρέπει να είναι όλη την ημέρα στο πόδι και αναγκαστικά να αφήσει λίγο πίσω τον εαυτό της.


Ποιες οι δυσκολίες του επαγγέλματός σας;
Οι δυσκολίες του επαγγέματος όπως προείπα είναι οι πολλές ώρες εργασίας εντός και εκτός κασταστήματος γιατί εκτός από τις ώρες που λειτουργεί το κατάστημα χρειάζεται και δουλεια από το σπίτι για να καταφέρω να βρω καινούργια προιόντα ή για να φτιάξω τη δική μου σειρά κοσμημάτων και σανδαλιών.