Ελένη Καραγκούνη: «Η εργασία του οπτικού απαιτεί ακρίβεια, προσοχή, υπευθυνότητα και καλή γνώση του αντικειμένου»

Πώς ασχοληθήκατε με αυτό το επάγγελμα;
Η εργασία του οπτικού απαιτεί ακρίβεια ,προσοχή,υπευθυνότητα και καλή γνώση του αντικειμένου. Λεπτότητα και επιδεξειότητα μας χαρακτηρίζουν αφού χειριζόμαστε λεπτά εργαλεία και εκτελούμε συνταγές οφθαλμιάτρων,εφαρμόζοντας φακούς πάνω σε σκελετούς.Επίσης η εφαρμογή φακών επαφής είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εργασίας μας, αφού οφείλουμε να δίνουμε οδηγίες στο πελάτη πως να τους τοποθετεί, να τους βγάζει και να τους καθαρίζει. Τέλος σαν επιχειρηματίες οφείλουμε να έχουμε επικοινωνιακές δεξιότητες και να υπάρχει διάθεση φιλικής εξυπηρέτησης.
Από μικρή μου άρεσε ο χώρος των οπτικών και πάντα θαύμαζα τα γυαλιά , αφού συνδυάζουν τις γνώσεις με την μόδα.Έτσι επέλεξα να σπουδάσω οπτικός οπτομέτρης στο ΤΕΙ Αθηνών και σήμερα διατείρω κατάστημα στην Ζάκυνθο, στην οδό Αν. Ταβουλάρη 30 και πραγματοποιώ καθημερινά τον στόχο μου που είναι η άρτια και ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών μου.

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζει η γυναίκα σήμερα το επάγγελμα με τις οικογενειακές της υποχρεώσεις;
Το να συνδυάζει σήμερα η γυναίκα τις επαγγελματικές υποχρεώσεις με τις οικογενειακές είναι πραγματικά δύσκολο. Όμως ο άνδρας σήμερα έχει ενεργό ρόλο σε αυτό. Έτσι οι οικογενειακές υποχρεώσεις γίνονται πιο ανάλαφρες για μας τις γυναίκες.

Ποιες οι δυσκολίες του επαγγέλματός σας;
Αν είσαι ένας σωστά καταρτισμένος οπτικός και σε χαρακτηρίζει η υπευθυνότητα, θεωρώ ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες στο επάγγελμα. Αν όμως χρειάζεται να χαρακτηρίσω κάτι σαν »δυσκολία» , τότε ίσως να αναφέρω το ωράριο των καταστημάτων που δεν μας επιτρέπει να έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν