ΑΓΕΖ – ΔΥΜΗ | Στο «κυνήγι» της δεύτερης θέσης

Με την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ να έχει επιτευχθεί για την ΑΓΕΖ, ο στόχος της ομάδας είναι και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα αλλά και η άμεση ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της για φέτος. Κόντρα στην Δύμη για τα πλέι οφ ανόδου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλεονέκτημα για την επικράτηση αφού έχουν κερδίσει δυο φορές στο πρωτάθλημα και χρειάζονται άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα για να τελειώσουν τη σειρά και να φτάσουν στο τέλος μιας δύσκολης αλλά και επιτυχημένης χρονιάς.
Οι «ερυθρόλευκοι» σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπολογίζουν τον Ανέστη Τζινόπουλο, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί και είναι η μοναδική απουσία για τον σύλλογο. Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς και προτιμήθηκε να μην αγωνιστεί ώστε να μην επιβαρύνει περισσότερο τον οργανισμό του για τη φετινή χρονιά.
Από εκεί και πέρα η ΑΓΕΖ θα στηριχθεί για τη νίκη στο ματς με τη Δύμη, στα πιο νεαρά της παιδιά που άλλωστε την οδήγησαν μέχρι την κατάκτηση της ανόδου στην Α1 ΕΣΚΑΗ, μετά τη νίκη με την Νίκη Προαστίου την περασμένη Κυριακή. Σίγουρο είναι επίσης ότι θα ξεκουραστούν και άλλοι έμπειροι παίκτες όπως Μπονίκος, Μάργαρης Ν. και Βαρβαρίγος με τον σύλλογο να ανανεωνεται προκειμένου να είναι έτοιμος για τα παιχνίδια που έρχονται.
Ένα ερωτηματικό για την ΑΓΕΖ είναι και το αν θα παραταθεί η απεργία των πλοίων ή όχι (ισχύει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής), αφού δεν θα μπορέσει να κατέβει η Δύμη και θα αναβληθεί ο αγώνας για άλλη ημερομηνία.

Όλα ανοιχτά για την επόμενη μέρα στον σύλλογο

Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ΑΓΕΖ για την επόμενη χρονιά ήδη έχουν ακουστεί αρκετά σχετικά με τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας αλλά και την στελέχωση της και από άλλα νεαρά ταλέντα. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αναγκαστικές αποχωρήσεις, αφού οι Εφέπουλος, Μάργαρης Δ. και Σταμίρης θα φύγουν για σπουδές, ενώ θα μείνει για άλλη μια χρονιά ο Διονύσης Θεοδωρίτσης που είναι ένα χρόνο μικρότερος.
Στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Νίκου Θεοδόση που καθοδήγησε την ομάδα στην Α1 ΕΣΚΑΗ, με την διοίκηση να ξεκαθαρίζει την κατάσταση μόλις ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.