Πυρκαγιά στο «Λόγγο» Βασιλικού | Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής | Διάσωση τραυματία… (φωτο)

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου από τηλεφωνήματα που ανέφεραν πως είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο «Λόγγο» του Βασιλικού, ενώ χρειαζόταν παράλληλη επέμβαση για τη διάσωση τραυματία που είχε εγκλωβιστεί.
Και για να μην πάει η ψυχή σας στην… «Κούλουρη», σαφώς και πρόκειται για το σενάριο της θεαματικής άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «Δια Πυρός – 2017», που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί και κρίθηκε επιτυχής από κάθε άποψη. Η άσκηση που πραγματοποιείται πανελλαδικά, ξεκίνησε στο νησί μας με σχετική καθυστέρηση, καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα είχαν σπεύσει νωρίτερα σε πραγματικό συμβάν, στην περιοχή του Παντοκράτορα, το οποίο αντιμετωπίστηκε σύντομα και με επιτυχία.

Η άσκηση ωστόσο εξελίχθηκε ομαλά, καθώς αντιμετωπίστηκε με επιτυχία το περιστατικό που περιέγραφε το σενάριο. Παρόντες-παρατηρητές ήταν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Αντιπεριφέρειας, της ΔΕΥΑΖ και εθελοντές. Η άσκηση άλλωστε γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας της Πυροσβεστικής, ο συντονισμός μεταξύ φορέων, αρχών και υπηρεσιών και βέβαια να εφαρμοστεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για το 2017.