ΚΡΥΨΩΝΑ ΣΤΟ ΛΑΓΑΝΑ | Ηρωίνη προοριζόταν για την τοπική αγορά

Η κατάσχεση περισσότερου από 1,2 κιλά ηρωίνης, ποσότητας χασίς, χαρτονομισμάτων αξίας 1.900 €, λίρες Σκωτίας και δολάρια Αμερικής καθώς και μίας ηλεκτρονικής ζυγαριάς ήταν η “λεία” του σπουδαίας σημασίας “χτυπήματος” που κατάφερε στη διακίνηση ναρκωτικών στο νησί μας η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, και συγκεκριμένα το τμήμα Ασφάλειας, με τη σύλληψη ενός 41χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι ανωτέρω ποσότητες προορίζονταν για διακίνησε σε τοξικομανείς της τοπικής κοινωνίας, ενώ ο ίδιος, ο οποίος ήταν μόνιμος κάτοικος Λαγανά, στερούταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Με τη σχηματισθείσα σε βάρος του κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, με την κατηγορία της συστηματικής διακίνησης ηρωίνης και κάνναβης στη Ζάκυνθο οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, όπου του αποδόθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Μέχρι τότε κρατείται στη Διεύθυνση αστυνομίας Ζακύνθου.
Όπως και να έχει, ουκ ολίγες είναι οι παραβατικές συμπεριφορές στη Ζάκυνθο με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι διωκτικές αρχές. Και, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, φαίνεται ότι τα πάνε μια χαρά. Στην κυριολεξία οι αστυνομικοί τους Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου δεν προλαβαίνουν να περνάνε χειροπέδες σε όλους εκείνους τους επίδοξους διακινητές ναρκωτικών ουσιών που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν το αλισβερίσι τους στις τουριστικές περιοχές του νησιού, “σπέρνοντας” το θάνατο σε νέα παιδιά και δυσφημίζοντας ένα προορισμό.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν προχθές το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους και άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά την οικία του συλληφθέντα, από την οποία τον είδαν να βγαίνει και να κατευθύνεται σε κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν σχεδόν έξω από αυτή. Στη συνέχεια τον είδαν να τοποθετεί εντός του κάδου και μέσα σε μια κενή συσκευασία από κρουασάν αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ηρωίνης και να επιστρέφει στην οικία του.
Λίγο αργότερα, τον είδαν να ξαναβγαίνει οπότε και τού έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος μετά τον οποίο οδηγήθηκαν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την οικία του, όπου σε χωράφι με δυσπρόσιτη θαμνολιβαδική βλάστηση υπήρχε ειδική κρύπτη -“καβάτζα”- τεράστιου μήκους εντός της οποίας φυλούσε επιμελώς, ζυγιασμένες και συσκευασμένες, έτοιμες προς διάθεση, τις ποσότητες των ναρκωτικών.
Ήταν τόσο καλά επιλεγμένο το σημείο και καλυμμένο από σκίνα, ασφαλακτούς και βάτα ώστε απαίτησε αρκετή ώρα και ειδικά χορτοκοπτικά μηχανήματα για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση.
Αξίζει να αναφερθεί πως το ίδιο σημείο είχε επισκεφτεί ξανά, λίγη ώρα πριν την τοποθέτηση των ουσιών στον κάδο, ενώ ακολούθησε κατ’ οίκον έρευνα.

Τα ευρήματα
Συγκεκριμένα, σε έρευνες στην κατοικία του και άλλους υπαίθριους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 43 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1.272,6 γραμμαρίων, 22 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 340 γραμμαρίων, τα χρηματικά ποσά των 1.900 ευρώ, 60 λιρών Σκωτίας και 20 δολαρίων Αμερικής, ηλεκτρονική ζυγαριά και κινητά τηλέφωνα.
Αξίζει να αναφερθεί πως τα μεν ναρκωτικά, αφού κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εξέταση στη Χημική Υπηρεσία Πατρών, ενώ τα χρήματα θα ενταλματοποιηθούν σε γραμμάτιο του Παρακαταθηκών.

Πρόβλημα…
Τελικά ολοένα και περισσότερο επιβεβαιώνεται καθημερινά πως τα ναρκωτικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που τείνουν να λάβουν τη μορφή μάστιγας, αφού ο αριθμός των χρηστών χτυπά “κόκκινο”, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι έφηβοι, με εύθραυστες, τραυματισμένες ψυχές και αποτελούν εύκολα θύματα της “παραμύθας”!
Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι, εκτός από μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που αποτελεί συνηθισμένη παράνομη ουσία διακίνησης, στο νησί μας είχαμε αρκετά περιστατικά διακίνησης των αποκαλούμενων σκληρών ναρκωτικών, όπως ηρωίνη, κοκαΐνη και ναρκωτικά χάπια. Είναι τέτοια η διάσταση του προβλήματος, όπου οι υποθέσεις, οι οποίες απασχολούν κατά καιρούς τις αστυνομικές αρχές, καθώς και οι συλλήψεις, θεωρούνται, απλώς, η κορυφή του παγόβουνου!