Ο ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ… | “Όσοι παρανομούν θα βρίσκουν απέναντί τους, Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη”

“Να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσω να ‘ενοχλώ’ και να επιδιώκω τον έλεγχο εκεί όπου υπάρχει συγκάλυψη παρανομιών και ‘ομερτά”, είναι η απάντηση που έδωσε προς το σύνολο των δημοτικών συμβούλων του νησιού που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτής Ζακύνθου. Η γραπτή δήλωση του κ. Κοντονή ήρθε ως απόρροια των όσων συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής την οποία μονοπώλησε η μηνυτήρια αναφορά του Υπουργού προς τις παρούσες και απελθούσες Δημοτικές Αρχές, σχετικά με τους χειρισμούς τους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προμήθεια του εξοπλισμού για την ενδιάμεση λύση.

Η γραπτή δήλωση
Στο πλήρες κείμενο της γραπτής του δήλωσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής του νησιού αναφέρει:
“Με χαρά πληροφορήθηκα από τον τοπικό Τύπο την ενόχληση δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης και της μείζονος Αντιπολίτευσης για τον έλεγχο που τους ασκεί η Δικαιοσύνη σχετικά με ενέργειες και αποφάσεις ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο.
Να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσω να ‘ενοχλώ’ και να επιδιώκω τον έλεγχο εκεί όπου υπάρχει συγκάλυψη παρανομιών και ‘ομερτά’.
Όσοι παρανομούν, καταστρέφοντας τον τόπο, θα βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη. Η κοινωνία θα μάθει την αλήθεια και με βάση αυτή θα κρίνει”.

Η Εισαγγελική Παραγγελία
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντονής προχώρησε σε Εισαγγελική Παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου με τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης να καλούνται να απολογηθούν ως εν δυνάμει κατηγορούμενοι. Στην Εισαγγελική Παραγγελία, ο Υπουργός δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου επικαλείται αποφάσεις του Προέδρου και του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, από το 2016, “αναφορικά με διαδικασίες ανάθεσης σε ιδιώτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, υπηρεσιών διαχείρισης, επεξεργασίας, μεταφοράς και αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Ζακύνθου”.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκε η εκπροσώπηση των Δημοτικών Συμβούλων στην κλήση αυτή, προκειμένου να απολογηθούν για τα όσα εγκαλούνται από τον κ. Κοντονή. Οι Σύμβουλοι δεν έκρυψαν πάντως την ενόχλησή τους για την ενέργεια του Υπουργού, με τον επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τη Ζάκυνθο”, Γιώργος Αρμένης να σχολιάζει πως “Πρόκειται για μια κίνηση τελείως απαράδεκτη, καθώς πρόκειται για προσπάθεια χειραγώγησης του Δημοτικού Συμβουλίου και επικοινωνιακή κίνηση παρά ουσιαστική για το Δήμο”.