ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΡΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ | Θερινό σεμινάριο PowerPython στο Τ.Ε.Ι.

Στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Παναγούλα θα φιλοξενηθεί φέτος το πρόγραμμα καλοκαιρινών μαθημάτων PowerPython Summer School, από τις 10 μέχρι τις 14 Ιουλίου 2017.
Το PowerPython είναι ένα θερινό σχολείο μίας εβδομάδας, με τη μορφή εργαστηριακών προγραμμάτων προγραμματισμού που έχει σαν στόχο την εκμάθηση προχωρημένων θεμάτων της γλώσσας Python και ισχυρών Βιβλιοθηκών της γλώσσας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων.
Το σχολείο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν προγραμματιστικές δεξιότητες, σε μαθητές, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς μαθητές, σε επαγγελματίες της πληροφορικής αλλά και σε ερευνητές που διαθέτουν ήδη γνώσεις προγραμματισμού και στοιχειώδη γνώση της γλώσσας Python και επιθυμούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε ισχυρότερα χαρακτηριστικά της (γραφή αντικειμενοστρεφή κώδικα, επεξεργασία δεδομένων με τη σύγχρονη βιβλιοθήκη γλώσσας pandas και πολλά ακόμη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Python είναι σήμερα μία εξαιρετικά δημοφιλής όσο και εύχρηστη γλώσσα προγραμματισμού που υποστηρίζεται σθεναρά από μια δραστήρια διεθνή κοινότητα. Αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο υπολογιστικής σκέψης και επιστημονικού προγραμματισμού, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα να γραφεί εύκολα ένας αποδοτικός κώδικας που είναι σε θέση να επιλύσει από τα απλούστερα μέχρι να πιο σύνθετα επιστημονικά προβλήματα.
Η Ζάκυνθος φιλοξενεί για πρώτη φορά το θερινό σχολείο PowerPython με μία ομάδα εξειδικευμένων καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι ίδιοι είναι γνωστοί για τα ανοιχτά μαθήματα που προσφέρουν μέσω Διαδικτύου, με τη μορφή MOOCs.
Το πενθήμερο σεμινάριο θα διεξαχθεί στις σύγχρονης τεχνολογικής υποστήριξης αίθουσα του εργαστηρίου πληροφορικής του ΤΕΙ στο νησί μας και οι θέσεις είναι περιορισμένες, ακόμη και σε πανελλαδικό επίπεδο. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση τα στοιχεία που θα καταθέσουν την αίτησή τους, στην ιστοσελίδα powerpython2017.wordpress.com, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 10 Ιουνίου. Σε όσους ολοκληρώσουν με επιτυχία το καλοκαιρινό σχολείο θα δοθεί σχετική βεβαίωση συμμετοχής.
Οι ώρες των μαθημάτων είναι πρωινές και περιλαμβάνουν νέες τεχνικές για επεξεργασία και διαχείριση δεδομένων. Τα απογεύματα, σταματούν οι βουτιές στο πρόγραμμα και προβλέπονται… βουτιές στο Ιόνιο!
Πιο συγκεκριμένα, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 ώρες πρωινών εργαστηρίων προγραμματισμού Python που θα πραγματοποιούνται εντός του Εργαστηρίου Πληροφορικής στο ΤΕΙ και τα απογεύματα είναι πλήρως ελεύθερα –κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και ευχάριστα δημιουργικό για τους συμμετέχοντες που θα καταφθάσουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο νησί μας προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του θερινού σχολείου.