ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ | Λόγω απεργιών σε αεροδρόμιο και λιμάνι

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Μαΐου η ανοιχτή συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας Ζακύνθου, που είχε προγραμματιστεί για απόψε το βράδυ, με καλεσμένους τον πρώην υπουργό και μέλος Π.Γ. ΛΑΕ, Δημήτρη Στρατούλη και το έτερο μέλος Π.Γ. ΛΑΕ, Γιώργο Σαπουνά. Η αναβολή οφείλεται στην αδυναμία του κ. Στρατούλη να μετακινηθεί στο νησί μας αλλά να αναχωρήσει στη συνέχεια, λόγω της απεργίας των εργαζόμενων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αλλά και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου.
Η ημερομηνία της άφιξης του κ. Στρατούλη δεν είναι τυχαία, καθώς σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή ο Εφαρμοστικός Νόμος, γνωστός πια ως 4ο Μνημόνιο. Το μέλος της ΛΑΕ Ζακύνθου, ιατρός Νίκος Ποταμίτης, χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την απεργία της 17ης Μαΐου, «λόγω της μαζικής συμμετοχής οργανώσεων, συνομοσπονδιών και σωματείων οι οποίες έχουν ομονοήσει πως πρέπει ο κόσμος να κατέβει στο δρόμο, με τη διεκδίκηση να μην περάσει ίσως το πιο σκληρό από τα Μνημόνια, που μάλιστα έρχεται και δίχως χρηματοδότηση», όπως επισημαίνει. Είναι σημαντικό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει και δεύτερο μνημόνιο, το κόμμα δηλαδή που υποτίθεται ότι θα έσκιζε. «Το μνημόνιο αυτό έρχεται σε μια περίοδο που ο κόσμος είναι εξαντλημένος και δεν αντέχει να δώσει άλλα χρήματα, να χάσει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να του δημευτεί η περιουσία κ.ο.κ. Είμαστε μια κοινωνία βαθιά πληγωμένη, φτωχοποιημένη και απελπισμένη που της πετούν άλλο ένα Μνημόνιο-Ταφόπλακα».
Όπως εξηγεί, με στόχο να αγοράζουμε συνεχώς φθηνά εισαγόμενα προϊόντα (αφού αυτό ήταν ο ρόλος του ευρώ) χάνουμε την τελευταία ελπίδα και αξιοπρέπεια. Ακόμη λοιπόν και με την απειλή της μη χρηματοδότησης της ελληνικής με ευρώ, μπορούμε να επιβιώσουμε.

φωτο: Naftemporiki