ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ | Αντιμέτωποι με πρόστιμα, Όσοι ξέχασαν να πάρουν μέτρα

Αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων είναι λόγω αντιπυρικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι 31η Οκτωβρίου, όσοι ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων δεν πραγματοποίησαν τον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα και απορρίμματα, την απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, δεν προχώρησαν στην κλάδευση των δέντρων τους, αφήνοντας ελεύθερο το πλάτος των οδών σε ύψος άνω των τεσσάρων μέτρων, προκειμένου να επιτυγχάνεται ασφαλής προσπέλαση πεζών και υψηλών οχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο για την αποφυγή ατυχημάτων.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος εφιστά την προσοχή των πολιτών και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς. Ένας λόγος παραπάνω, επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται και πολλές πυρκαγιές σε χώρους όπου υπάρχουν σκουπίδια, επισημαίνεται πως απαγορεύεται η καύση αστικών απορριμμάτων και άλλων επικίνδυνων αποβλήτων με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιών καθώς και την ανάπτυξη σοβαρών επιπτώσεων στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία των πολιτών.
Οι παραβάτες κινδυνεύουν σε περίπτωση που οι ίδιοι ή μέλη των οικογενειών τους κριθούν ένοχοι ή υπάρχουν γι’ αυτούς ενδείξεις ενοχής για τη διάπραξη εγκλημάτων εμπρησμού διαφόρων εκτάσεων, από πρόθεση ή από αμέλεια, τότε θα παύουν αυτομάτως να δικαιούνται την επιδότηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υποχρεούνται να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων της, που έχουν εισπράξει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Ετσι, πέραν των ποινικών κυρώσεων θα ζημιωθούν επιπλέον στέρηση της επιδότησης.