ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ | Εντυπωσιάστηκαν από τις ακτές και μας ταξίδεψαν στον πλανήτη

H επιμέλεια και σύνταξη ολοσέλιδου αφιερώματος για τη Ζάκυνθο, το νησί με τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ευρώπη ήταν ο σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα (10 ως 15 Μαΐου 2017) οι δημοσιογράφοι Irina και Inna Hemme, στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Marketing Greece.
Το δημοσίευμα πρόκειται να αναρτηθεί στην εφημερίδα BZ am Sonntag η οποία κυκλοφορεί σε 200.000 αντίτυπα και στην ιστοσελίδα www.bz-berlin.de, η μέση επισκεψιμότητα της οποίας ανέρχεται σε 3,2 εκατομμύρια μοναδικούς μηνιαίους επισκέπτες.
Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ζακύνθου μέσω θαλάσσιας κρουαζιέρας όπου είδαν τις Γαλάζιες σπηλιές, το Ναυάγιο, το Μαραθονήσι, τις σπηλιές στο Κερί, τις παραλίες Μαραθιάς, Μυζήθρες, Καρακονήσι, Πόρτο Ρόξα και Λιμνιώνας. Επίσης φωτογράφησαν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Κάστρο, τη Γέφυρα στο Αργάσι, την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου κ.α.
Επέλεξαν να “ταξιδέψουν” εικόνες που πάντα επιλέγουν να απαθανατίσουν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά μέσα του εξωτερικού. Να αναδείξουν τις ομορφιές του νησιού. Δεν έμειναν, όμως, μόνο σε αυτό αφού στόχος τους ήταν να πάρουν λήψεις και από μυστήρια ή ενδιαφέροντα σημεία του νησιού μας. Ως βάλσαμο στην κατήφεια και τη μιζέρια ήρθε μια ακόμα παγκόσμια προβολή για το νησί μας, αφού οι δημοσιογράφοι είδαν το “Φιόρο” και άφησαν παράμερα την “γκρίζα” Ζάκυνθο. Και μάλιστα, όχι τυχαία, η καλοκαιρινή Ζάκυνθος, με τις παραλίες της, την έντονη και συνάμα παραδοσιακή της ζωή και τις διασκεδάσεις της. Είμαστε στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής σεζόν και η προβολή αυτή είναι μια δυνατή τονωτική ένεση.