ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ | Έγινε σοφότερη μετά την εκπαίδευση των μελών της

Πιο ενημερωμένα από ποτέ, αλλά με το ίδιο άγχος των περασμένων χρόνων είναι υποχρεωμένα, τα μέλη της Αερολέσχης Ζακύνθου, να βγουν στη ζητιανιά της εξεύρεσης πόρων προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμων που θα τους παρέχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις ώρες προληπτικών πτήσεων στα πλαίσια της αντιπυρικής περιόδου.
Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την εκπαίδευση που αφορούσε την εναέρια δασοεπιτηρηση καθώς και την συνδρομή της ομάδας στις επίγειες δυναμεις προκειμένου να είναι πλήρως καταρτισμένα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από τις εναέριες προληπτικές πτήσεις να συνδράμουν και ως πεζοπόροι εθελοντές το έργο της πυρόσβεσης όπου και όταν χρειαστεί τη φετινή σεζόν.

Τα κονδύλια
Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν ακόμη πιστοποιημένο φορέα εθελοντικής δράσης με αντικείμενο την πολιτική προστασία στο νησί μας. Η “Αερολέσχη Ζακύνθου” με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, έχει ενταχθεί στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων και ειδικότερα στον τομέα της δασοπροστασίας (επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο) και της έρευνας και διάσωσης, με εμβέλεια δράσης το Δήμο Ζακύνθου, με 18 ενεργά μέλη. Εκείνο που απομένει είναι να διαπιστωθεί εάν μετά από αυτή την πιστοποίηση ανταποκριθούν Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα από τους οποίους έτρωγαν πόρτα τα περασμένα χρόνια, προβάλλοντας ως αιτιολογία δεν τους εγκρίνεται κονδύλι για καύσιμα αεροπορικού τύπου. Τώρα πια δεν θα μπορούν να αρνηθούν καθόσον κονδύλια για την πολιτική προστασία έχουν.

Σύμμαχος…
Μοναδικός της σύμμαχος και συμπαραστάτης στον αγώνα για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμων που θα της παρέχουν τη δυνατότητα προληπτικών αντιπυρικών πτήσεων, είναι η Πυροσβεστική η οποία με έγγραφό της, την θεωρούσε επωφελή για το νησί, την πραγματοποίηση εναέριας επιτήρησης του ορεινού όγκου.

Το έγγραφο
Επιθυμία των μελών της είναι να βοηθήσουν στην πρόληψη των πυρκαγιών καθώς και κάθε είδους συνδρομής που θα τους ζητηθεί για αυτό και ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Ζακύνθου, Στάθης Μαλαπέτσας δήλωσε στην εφημερίδα μας πως “είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όποια βοήθεια μπορούμε. Θεωρώ ότι είναι άδικο να μένουν απροστάτευτα τα δάση. Η Αερολέσχη διαθέτει εξοπλισμό, ικανό να επιτηρήσει ορεινό όγκο και ακτές. Επίσης, ελικόπτερο με τη δυνατότητα να απογειώνετε και να προσγειώνετε σε οποιοδήποτε σημείο και κατά τις ώρες που ο αερολιμένας δεν λειτουργεί στη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά”.