«ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ» | Ο Ν. Παπαθεόδωρου, νέος Γ. Γ. στην Αποκεντρωμένη Δ. Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων

Ο δικηγόρος, Διευθυντής Διοίκησης και μέλος του ΔΣ του Διοικητικού Επιμελητηρίου Νίκος Παπαθεόδωρου αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικου Γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος εκτελούντα χρέη Διονύση Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Παπαθεοδώρου χαρακτηρίζεται από συναδέλφους του ήπιων τόνων και συνεργατικός. Έχει ασκήσει μάχιμη δικηγορία για περίπου 15 χρόνια. Στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και θήτευσε ως ο πρώτος επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην περιοχή.

Αλλά και ο προκάτοχός του, υπήρξε άνθρωπος ήπιων τόνων και συνεργάσιμος καθόσον κάθε φορά που χρειαζόταν παρείχε κάθε ενημέρωση προς εξυπηρλέτηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Ταυτόχρονα με τις αποφάσεις τους συνέβαλε τα μέγιστα στην λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, αν και όπως πληροφορούμαστε παραμένει σε υπηρεσιακή θέση – κλειδί αναφορικά με την διαχελίριση αυτού του θέματος ώστε να προχωρήσει το σχέδιο υλοποίησης που έχει συμφωνηθεί.

Την απόφαση για τους εφτά νέους επικεφαλής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που επελέγησαν από το ΑΣΕΠ υπέγραψε συμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης είχε ξεκινήσει από το 2015 με την δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής προκήρυξης. Καθυστέρησε, όμως, καθώς δεν είχε συγκληθεί το ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο. Η προβλεπόμενη συνέντευξη των υποψηφίων για τη θέση του συντονιστή έγινε πριν από περίπου δύο μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

-Στην Αποκεντρωμένη Αττικής επελέγη ο Σπύρος Κοκκινάκης, πρώην γενικός γραμματέας Υγείας και στενός συνεργάτης του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή

-Στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θρακης, Γενικός Γραματέας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών Ιωάννης Σάββας.

-Στην Αποκεντρωμένη Θεσσαλίας-Ηπείρου-Στερέας Ελλάδας η επιλογή είναι ο πρώην αντινομάρχης Μαγνησίας Νίκος Ντίτορας.

-Γενική Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αναλαμβάνει η Μαρία Κοζυράκη, δευθύντρια στη Διεύθυνση Δασών, δασολόγος και αρχιτέκτονας τοπίου, μέλος του ΓΕΩΤΕΕ.

-Επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησηςη Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας παραμένει ο ασκών σήμερα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα, Βασίλης Μιχελάκης και

-Τέλος, Γενικός Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου παραμένει ο, επίσης, ασκών σήμερα τα συγκεκριμένα καθήκοντα, ο Νίκος Θεοδωρίδης. Ο κ. Θεοδωρίδης είναι πτυχιούχος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc.). Είναι Διδάκτορας (Ph.D.) της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.