ΙPA ΖΑΚΥΝΘΟΥ & ΚΥΠΡΟΥ | Αναθέρμαναν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας (φωτο)

Πενήντα Κύπριοι αστυνομικοί επισκέφτηκαν το νησί μας στο πλαίσιο της αναθέρμανσης της φιλίας ανάμεσα στην Τοπική Διοίκηση Ζακύνθου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με την αδελφοποιημένη από το έτος 2004 Τοπική Διοίκηση Λάρνακας. Αφού ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού και απόλαυσαν την φιλοξενία, την γαστρονομία και τις φυσικές ομορφιές, είχαν την ευκαιρία να έλθουν πιο κοντά με όχημα τον πολιτισμό. Αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις τους που ξεκίνησε το 2003 στη Λάρνακα και ολοκληρώθηκε το 2004 ολοκληρώθηκε στη Ζάκυνθο. Αντάλλαξαν απόψεις στο πως δουλεύει η Τοπική Διοίκηση της Ζακύνθου και της Λάρνακας.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της IPA Zακύνθου Χαράλαμπος Ανδριόπουλος που καλωσόρισε θερμά τους καλεσμένους από την Τοπική Διοίκηση Λάρνακας Κύπρου αναφέροντας πως “Καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα ψυχαγωγικό για τους καλεσμένους μας για να περάσουν καλά και να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί μας”, ενώ στη συνέχεια ο αναπληρωτής πρόεδρος της IPA Λάρνακας Κύπρου Γιάννης Αντωνίου τόνισε το πόσο κοντά είναι οι δυο χώρες, δηλώνοντας ικανοποιημένος που η αδελφοποίηση κρατάει βαθιά της ρίζες της εδώ και 13 χρόνια. “Μας έχουν προσφέρει τα πάντα αυτές τις ημέρες και τους περιμένουμε στη Κύπρο για να ανταποδώσουμε την άψογη φιλοξενία που δεχτήκαμε εδώ. Για μας δεν είναι δυο χώρες. Και εμείς είμαστε Έλληνες και είναι η πατρίδα μας. Η βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στην Κύπρο και η Κύπρο στην Ελλάδα πάντα θα είναι αμοιβαία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φυσικά το παρών έδωσαν τα περισσότερα μέλη της IPA Ζακύνθου, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Καμπίτσης αλλά και ο Κώστας Γρηγορόπουλος που είναι ο πρόεδρος της ΙPA Κεφαλονιάς δηλώνοντας ότι “τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν πιο κοντά την αστυνομική οικογένεια αλλά και τους αστυνομικούς με τους πολίτες. Οι σχέσεις αυτές ενδυναμώνουν και υπάρχει άριστο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στην αστυνομική οικογένεια”.

Χαιρετισμό έκανε τόσο ο Μητροπολίτης όσο και ο κ. Καμπίτσης που τιμήθηκαν από τις δυο διοικήσεις Ζακύνθου και Λάρνακας. Επίσης τιμήθηκαν και οι χορηγοί της εκδήλωσης για την δική τους βοήθεια. Στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακά ζακυνθινά ακούσματα από το καλλιτεχνικό μουσικοχορευτικό σχήμα «Ιόνιο Κύμα» ενώ στην συνέχεια η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακηνάδου έσυρε το χορό. Την σκυτάλη μάλιστα πήρε και η κυπριακή χορευτική ομάδα «Αθανασία» που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις από τους διοργανωτές που κέρδισαν τις εντυπώσεις. Οι οικοδεσπότες ανακοίνωσαν πως θα ανταποδώσουν αυτήν την επίσκεψη τον μήνα Οκτώβριο ή Νοέμβριο και θα μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες.