ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ | Ενισχύει τις εθελοντικές οργανώσεις για το έργο τους

Τη δυνατότητα να ενημερώσουν αναλυτικά, για την προσπάθεια που καταβάλλουν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα σε εξοπλισμό είχαν οι εθελοντικές Οργανώσεις των Επτανήσων κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Ιονίων Νήσων.
Ο κ. Αλέκος Μιχαλάς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τους εκπροσώπους τους στη Ζάκυνθο, προκειμένου ζητήσει μια κατάσταση με τα υλικά και τον εξοπλισμό που έχουν ανάγκη, για να προσφέρουν τις επικουρικές, ωστόσο, πολύτιμες υπηρεσίες τους, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές.
Χαρακτήρισε ουσιαστικότατη, τη μέχρι τώρα, δράση τους, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως “η Περιφέρεια αναγνωρίζει στην πράξη και όχι στα λόγια, την κοινωνική προσφορά τους, αφού, λειτουργούν οικιοθελώς και ανιδιοτελώς, έχοντας ως τρόπο ζωής, την ανακούφιση των συνανθρώπων μας”.
Δεσμευτηκε, δε, ότι θα ενισχύσει την επιχειρησιακή δομή των οργανώσεων αυτών “σε εξοπλισμό και αναλώσιμα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, για να μπορούν από καλύτερη θέση να συνδράμουν στο έργο των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων πολιτικής προστασίας”.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή προσέγγιση για τον Εθελοντισμό στα Ιόνια Νησιά, τη δημιουργία του Εθελοντικού Δικτύου Ιονίων Νήσων, που ανακοίνωσε προ μηνών, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. “Σκοπός μας”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, “είναι το Εθελοντικό Δίκτυο Ιονίων Νήσων να αποτελέσει ένα κοινό τόπο για την προώθηση της ιδέας του Εθελοντισμού στα Ιόνια Νησιά, την προαγωγή, τη συνεργασία, τη διασύνδεση και την υποστήριξη εθελοντικών φορέων και εθελοντών πολιτών καθώς και για το συντονισμό του έργου στα όρια της γεωγραφικής μας περιφέρειας και στη βάση κοινά αποδεκτών προτεραιοτήτων”.